Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Internationalisering en Erasmus+

Door ervaringen op te doen in binnen- en buitenland leer je je open te stellen voor andere perspectieven en je wordt je bewust van jouw invloed op de wereld. Je leert wie je bent, wat voor jou belangrijk is en je durft je verantwoordelijkheid te nemen om er met elkaar en voor elkaar te zijn. Om dit proces in de praktijk te realiseren is er op het KKC een doorlopende leerlijn ‘internationalisering en wereldburgerschap’ opgesteld. Deze maakt zichtbaar hoe leerlingen op het Keizer Karel College zich ontwikkelen tot kansrijke wereldburgers.

Accreditatie Erasmus+

Het KKC heeft een accreditatie Erasmus+ voor 2021-2027 ontvangen van de Europese Commissie. Hiermee kunnen subsidies worden aangevraagd voor internationaliseringsprojecten voor leerlingen, docenten en leidinggevenden. Bij het ontwikkelen van internationaliseringsprojecten gelden vier belangrijke pijlers, inclusiviteit en diversiteit, digitale transformatie, milieu en klimaatopwarming, participatie en democratisch burgerschap.

 

eTwinning

eTwinning is een online internationaliseringsproject en is onderdeel van Erasmus+. Via het platform eTwinning kom je online in contact met leerlingen van scholen in het buitenland. Om bijvoorbeeld gezamenlijk aan opdrachten te werken Maar ook om leuke contacten te maken. Zo zijn er de afgelopen jaren verschillende eTwinning projecten geweest:

Together Away / Unidos a Distancia in samenwerking met een Spaanse school

Klik hier voor een impressie van dit project Together Away / Unidos a Distancia

Voor dit project hebben het KKC en de deelnemende leerlingen en docent een nationaal kwaliteitslabel ontvangen.

 

Strong and Independent Women in our History in samenwerking met vier scholen in Turkije, een school uit Spanje, Kroatië en Polen

Klik hier voor een impressie van het boek Strong and Independent Women in our History

Voor dit project hebben het KKC en de deelnemende leerlingen en docent zowel een nationaal als een Europees kwaliteitslabel ontvangen.

 

Heritage for the Future in samenwerking met vier scholen uit Turkije, een school uit Spanje, Kroatië en Polen.

Klik hier voor een impressie van dit project Heritage for the Future

Voor dit project hebben het KKC en de deelnemende leerlingen en docent een Europees kwaliteitslabel ontvangen.

 

Lees hieronder het interview met UNESCO-coördinator Boukje Jonkheer over haar eTwinning ervaringen.

 

Uitwisselingen en andere internationale activiteiten

Het KKC doet al een paar jaar mee met het internationale Jongeren Filmfestival REC in Berlijn. Elk jaar worden de beste korte films uitgezocht en de makers mogen vervolgens het meerdaagse festival in Berlijn bezoeken. Tijdens deze dagen worden workhops gegeven en films van alle deelnemers vertoond. In 2023 wonnen vier leerlingen van het KKC de hoofdprijs op het REC-filmfestival.

Uitwisselingen
In dit schooljaar hebben er al uitwisselingen plaatsgevonden naar Brussel, Berlijn, Málaga, Guer, Bochum, Lille, Warschau, en Vantaa, en leerlingen uit Castellón de la Plana waren bij ons te gast. Later in het jaar volgen er nieuwe uitwisselingen met België, Spanje, Italië, Finland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Kroatië. Lees ook over de eerdere reizen.