Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

UNESCO-school

Als leerling op het Keizer Karel College met een UNESCO identiteit leer je je verbonden te voelen met de wereld om je heen, of deze nu veraf is of dichtbij. De wereld van vandaag moeten we samen vormgeven.

Zowel kansen als problemen van de globalisering laten grenzen vervagen. Om te zorgen dat jij in deze wereld je weg kunt vinden, helpen we jou op het Keizer Karel College  vertrouwen te vinden in jezelf en een bewuste keuze te maken over hoe jij je verhoudt tot de wereld en de mensen om je heen.

Door ervaringen op te doen in binnen- en buitenland leer je je open te stellen voor andere perspectieven en je wordt je bewust van jouw invloed op de wereld. Je leert wie je bent, wat voor jou belangrijk is en je durft je verantwoordelijkheid te nemen om er met elkaar en voor elkaar te zijn.

Kortom, we leiden je op tot een kansrijke wereldburger.

Doorlopende leerlijn Internationalisering en Wereldburgerschap

Om deze visie te realiseren in de praktijk is er bij ons op school een doorlopende leerlijn ‘internationalisering en wereldburgerschap’ opgesteld. Deze leerlijn, uitgewerkt in zogeheten rubrics, dient als instrument en leidraad om zichtbaar te maken hoe leerlingen op het Keizer Karel College zich ontwikkelen tot kansrijke wereldburgers.

 

KKC’ers aan het woord...