Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Atheneum en de havo/atheneum-brugklassen 

Deze pagina over het atheneum is ook bedoeld voor leerlingen die op het Keizer Karel College starten in een havo/atheneum-determinatiebrugklas. In de havo/atheneum-klassen krijg je les op atheneumniveau en volg je dezelfde vakken als leerlingen in de 1-atheneum-klassen, leerlingen in de havo/atheneum-klassen volgen dus ook het vak Onderzoek & Wetenschap. 

Het atheneum is een zesjarige vwo-opleiding die, net als het gymnasium en Technasium, opleidt voor een studie aan de universiteit. De opleiding prikkelt je wetenschappelijke nieuwsgierigheid en ontwikkelt jouw analytisch en onderzoekend vermogen. Ons atheneum staat bekend om het goede en uitdagende onderwijs. Naast de gewone vakken volg je vanaf de brugklas het vak Onderzoek en Wetenschap. Je leert hoe je onderzoek doet en je leert onderzoekend te leren. Dit vak is ontwikkeld door onze eigen docenten. 

Reflectie is een belangrijk onderdeel op het KKC. Je leert te kijken naar waar je goed in bent, maar ook naar wat je de volgende keer anders zou moeten aanpakken en waarom. Hierdoor ben je in staat om bewuste keuzes te maken voor je vakkenpakket in de bovenbouw en voor de vervolgstudie na het atheneum. 

Je ontwikkelt een kritische houding, leert je eigen mening te vormen en je wordt voorbereid op de toekomst. 

Kennismaken met wetenschap

WON-school

Het Keizer Karel College is een WON-school“Onderzoekend leren en leren onderzoeken.” Dat is het motto van Wetenschapsoriëntatie Nederland, een onderwijsconcept plus een netwerkorganisatie van ongeveer 50 vwo-scholen. WON-scholen willen hun leerlingen goed voorbereiden op een wetenschappelijke vervolgopleiding. Nieuwsgierigheid en verWONdering staan daarbij centraal. Doel is dat leerlingen een voorsprong hebben op het moment dat zij naar de universiteit gaan. Maar ook dat zij zogeheten 21st Century Skills ontwikkelen: actief vragen stellen, een kritische en nieuwsgierige houding, zelf op zoek gaan naar informatie, problemen oplossen, creatieve en nieuwe aanpakken bedenken en last but not least goed samenwerken.

Ga voor meer informatie over WON naar de WON-website, de presentatie met de video

 

 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.