Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Atheneum en de H/A-brugklassen 

Deze pagina over het atheneum is ook bedoeld voor leerlingen die op het Keizer Karel College starten in een H/A-determinatiebrugklas. In de H/A-klassen krijg je les op atheneumniveau en volg je dezelfde vakken als leerlingen in de 1A-klassen, leerlingen in de H/A-klassen volgen dus ook het vak Onderzoek & Wetenschap. 

Het atheneum is een zesjarige vwo-opleiding die, net als het gym- en Technasium, opleidt voor een studie aan de universiteit. De opleiding prikkelt je wetenschappelijke nieuwsgierigheid en ontwikkelt jouw analytisch en onderzoekend vermogen. Ons atheneum staat bekend om het goede en uitdagende onderwijs. Naast de gewone vakken volg je vanaf de brugklas het vak Onderzoek en Wetenschap. Je leert hoe je onderzoek doet en je leert onderzoekend te leren. Dit vak is ontwikkeld door onze eigen docenten en is dus uniek voor onze school. 

Reflectie is een belangrijk onderdeel op het KKC. Je leert te kijken naar waar je goed in bent, maar ook naar wat je de volgende keer anders zou moeten aanpakken en waarom. Hierdoor ben je in staat om bewuste keuzes te maken voor je vakkenpakket in de bovenbouw en voor de vervolgstudie na het atheneum. 

Je ontwikkelt een kritische houding, leert je eigen mening te vormen en je wordt voorbereid op de toekomst. 

Het Keizer Karel College is een WON-school: “Onderzoekend leren en leren onderzoeken.” Dat is het motto van Wetenschapsoriëntatie Nederland, een onderwijsconcept plus een netwerkorganisatie van ongeveer 50 vwo-scholen. WON-scholen willen hun leerlingen goed voorbereiden op een wetenschappelijke vervolgopleiding. Nieuwsgierigheid en verWONdering staan daarbij centraal. Doel is dat leerlingen een voorsprong hebben op het moment dat zij naar de universiteit gaan. Maar ook dat zij zogeheten 21st Century Skills ontwikkelen: actief vragen stellen, een kritische en nieuwsgierige houding, zelf op zoek gaan naar informatie, problemen oplossen, creatieve en nieuwe aanpakken bedenken en last but not least goed samenwerken.

Klik hier voor meer informatie over het WON-netwerk

Klik hier voor een presentatie over het vak Onderzoek & Wetenschap en bijbehorende video: klik hier

Speciaal voor jullie maakten wij deze video over het atheneum, zodat je wat meer te weten komt over deze opleiding.

 

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.