Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Gymnasium

De zesjarige gymnasiumopleiding op het KKC is bedoeld voor leerlingen die het leuk vinden om te leren en een brede interesse hebben. Op het gymnasium leer je naast de “gewone” vwo-vakken ook Latijn en Grieks. Verder krijgen de gymnasiumleerlingen bij ons Engels op een extra hoog niveau (Cambridge Engels) en in de eerste en tweede klas ook nog het vak Denken & Doen.

Latijn

Bij Latijn maak je kennis met de taal en de cultuur van de Romeinen, een volk dat 2000 jaar geleden een groot deel van Europa had veroverd en waarvan de literatuur en cultuur mensen tot op de dag van vandaag fascineert. In de eerste klas begin je met twee uur Latijn in de week. Bij Latijn hoef je niet te leren spreken, luisteren of schrijven omdat er geen moedertaalsprekers meer zijn van het Latijn, maar Latijn leren lezen is ook best al moeilijk en dat maakt het vak juist een uitdaging om te volgen.

Grieks

Hetzelfde geldt voor het Grieks, de taal van de oude Grieken (vijfde eeuw voor Christus ongeveer). Het Grieks heeft een ander alfabet (Dat leer je al meteen in de eerste klas, waar je met één uur in de week begint). Dat lijkt misschien moeilijk, maar valt best mee. De verhalen uit de Griekse mythologie vinden veel leerlingen erg interessant. Wie wil er nou niet lezen over het paard van Troje of over de heldendaden van Herakles?

Excursies

Op het gymnasium zijn er ook altijd wel een paar boeiende excursies, bijvoorbeeld naar het Archeon in Alphen aan de Rijn of helemaal naar Rome.

Cambridge Engels

Alle leerlingen van het gymnasium krijgen Engels op een extra hoog niveau. Je kunt hierbij een internationaal erkend certificaat halen, het Cambridge Certificate.

Denken & Doen

Dit vak is speciaal voor de gymnasiumleerlingen ontwikkeld door leraren van onze school. Per jaar zijn er drie projecten die altijd uitmonden in een eindproduct. Vaak komt er ook iemand van buitenaf over het thema dat aan de orde is een inleidend praatje houden. Bij het eerste thema in schooljaar 2023-24 is dat een moderne avonturier. Lees het bericht Brugklasleerlingen filosoferen bij Denken en Doen over het thema ‘Moderne avonturiers’

Lees ook wat docent Johan Bel zegt over het vak Klassieke Talen

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.