Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Gymnasium 

Deze zesjarige gymnasiumopleiding is voor leerlingen die nieuwsgierig en onderzoekend zijn en een brede belangstelling hebben. Je leert er kijken naar de wereld om je heen vanuit verschillende invalshoeken, bijvoorbeeld vanuit de oudheid. Op het gymnasium zal je merken dat de klassieke talen Latijn en Grieks en de wereld daarachter nog steeds een grote invloed hebben op de westerse wereld: via literatuur, kunst en denken. Bovendien leer je via Grieks en Latijn gemakkelijker moderne vreemde talen. 

Cambridge Engels

We bieden je op ons gymnasium extra uitdaging met het vak Cambridge English: Engels gegeven in het Engels. Je kunt op het KKC het internationaal erkende Cambridge Certificate halen. 

Daarnaast geven we een speciaal door onze docenten ontwikkeld vak: Denken en Doen. Bij dit vak leer je kijken naar de wereld vanuit het oogpunt van de filosofie. Je denkt na over vragen als “Waarom willen mensen altijd meer weten?”. 

De ‘Romereis’

Je gaat als gymnasiumleerling regelmatig op excursie. In het derde leerjaar maken we een reis naar Engeland en alle gymnasiumleerlingen maken in de vijfde klas een reis naar Rome of Griekenland, dé bakermat van de klassieke cultuur. 

Kortom: een afdeling die jou een heleboel uitdagingen biedt.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.