Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Over het Keizer Karel College

Het Keizer Karel College (KKC) is een school voor havo, technasium, atheneum en gymnasium, met ongeveer 1830 leerlingen. Het merendeel van de leerlingen komt uit Amstelveen. Daarnaast komen er veel leerlingen uit Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel en Aalsmeer. De school is zowel per fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Op de school werken ongeveer 180 medewerkers waaronder schoolleiding, afdelingsleiders, docenten, docenten in opleiding en leden van het onderwijsondersteunend personeel. Onze school maakt onderdeel uit van de Stichting Keizer Karel, waartoe ook het Alkwin Kollege in Uithoorn behoort. Het toezicht van beide scholen is in handen van een Raad van Toezicht.

Goede sfeer

Het Keizer Karel College staat bekend om zijn goede sfeer. De leerlingen voelen zich bij het KKC veilig, gekend en gerespecteerd. De basisgedachte waarmee we werken: leren is vertrouwen, leren is verbinden, leren is persoonlijk en leren is lef hebben, zie ook Dit zijn wij. We besteden veel aandacht aan sociale- en studievaardigheden zoals “leren leren” en plannen en we werken met digitale middelen en methodes. Door lessen van vijfenveertig minuten is een lesdag gevarieerd en actief. Naast de lessen bieden we je een ruim aanbod aan culturele en sportieve activiteiten.

Zit je op de basisschool en wil je weten of Het Keizer Karel College iets is voor jou? Klik dan hier.

De verdeling tussen de afdelingen is als volgt:

havo                                              549
brugklas havo/atheneum         83
atheneum                                    618
gymnasium                                 137
technasium                                 446

De gezonde kantine

Het KKC heeft een Gezonde Kantine, dat wil zeggen dat het Voedingscentrum vindt: “Het Keizer Karel College heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van de leerlingen en medewerkers.” En zo is het, dat vinden wij belangrijk! Klik hier voor meer informatie.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.