Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Over het Keizer Karel College

Het KKC is een school voor havo, atheneum, gymnasium en technasium in Amstelveen, met ongeveer 1720 leerlingen. Het merendeel van de leerlingen komt uit Amstelveen. Daarnaast komen veel leerlingen uit Ouderkerk aan de Amstel, Aalsmeer en Badhoevedorp. De school is zowel per fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Goede sfeer

Het Keizer Karel College staat bekend om zijn goede sfeer. De leerlingen voelen zich bij het KKC veilig, gekend en gerespecteerd. De basisgedachte waarmee we werken: leren is vertrouwen, leren is verbinden, leren is persoonlijk en leren is lef hebben, zie ook Dit zijn wij. We besteden veel aandacht aan sociale- en studievaardigheden zoals “leren leren” en plannen en we werken met digitale middelen en methodes. Door lessen van vijfenveertig minuten is een lesdag gevarieerd en actief. Naast de lessen bieden we je een ruim aanbod aan culturele en sportieve activiteiten.

Zit je op de basisschool en wil je weten of Het Keizer Karel College iets is voor jou? klik hier.

De verdeling tussen de afdelingen is als volgt:

havo                                                477
brugklas havo/atheneum            67
atheneum                                       659
gymnasium                                    196
technasium                                    322

De gezonde kantine

Het KKC heeft een Gezonde Kantine, dat wil zeggen dat het Voedingscentrum vindt: “Het Keizer Karel College heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van de leerlingen en medewerkers.” En zo is het, dat vinden wij belangrijk!

Klik hier voor meer informatie.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.