Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

“Een tijd om niet te vergeten in Guer”

Geplaatst op 16-11-2023 in Algemeen, Erasmus+

In november zijn er een aantal Erasmus+ reizen geweest waaronder een uitwisseling naar Bretagne. “Een tijd om niet te vergeten” volgens de leerlingen uit 5 vwo. De begeleidende docenten Frans schreven een verslag.

Van 6 tot 10 november zijn we met tien leerlingen uit 5 vwo voor een uitwisseling van Erasmus+ naar het Lycée Brocéliande in Guer, Frankrijk, geweest. We werden heel gastvrij ontvangen en er werd met veel enthousiasme kennisgemaakt met leerlingen en gastgezinnen.

In deze week hielden we ons bezig met het thema ‘Le Patrimoine Français’  ofwel  ‘My heritage is your heritage’ – dat een bezoek aan Mont St. Michel en omgeving inhield, een interview met een burgemeester, een fototentoonstelling, een podcast en een bezoek aan de stad Rennes.

Hoogtepunten waren de écht Franse lunch op Mont st Michel, het wadlopen in de modder op blote voeten in november, de heerlijke lunches in de schoolkantine- “alleen de wijn ontbrak“- , het samenwerken met foto’s op school, en natuurlijk het knalfeest met veel galettes en crêpes op de laatste avond.

De laatste dag bezochten we Rennes, de mooie oude stad en kregen een fantastische rondleiding van een geweldige gids. Het was zó moeilijk om afscheid te nemen!

Dinah, Abe, Ania, Benjamin, Eline, Mandy, Emelie, Jan, Lisa, Luanna, Mandy

Eveline en Karin

 

Uitspraken van leerlingen:

“ook had ik een fantastische tijd met mijn gastgezin”

“ Ik  vond het wandelen door het dorp van Le Mont ST Michel het leukste, het was interessant en heel mooi”,  “Een geweldige dag”

“Het bowlen was super leuk en gezellig, we hebben elkaar echt goed leren kennen”

“Het tofste was het wadlopen” “Een van mijn favoriete momenten”