Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Een gebouw met oog voor jou!

Tijdens het schooljaar 2021-2022 is het Keizer Karel College gerenoveerd en uitgebreid om zo vorm te geven aan de toekomstgerichte onderwijsvisie van de school. De manier waarop wij samen leren en werken in dit gebouw is anders dan leerlingen en docenten gewend zijn. We werken bijvoorbeeld met een groot studieleerplein en een stilteleerplein waar leerlingen in tussenuren naartoe kunnen om voor school aan het werk te gaan. Ook onderbouwleerlingen met lesuitval worden daar ingeroosterd.

Begeleide leerpleinen

Op deze beide leerpleinen zijn onderwijsassistenten aanwezig om toezicht te houden en de rust te bewaren. Daarnaast werken we met leerpleinen waar vaklokalen omheen liggen. Op deze leerpleinen kunnen leerlingen zelfstandig verder werken zodat andere leerlingen bijvoorbeeld nog wat meer uitleg kunnen krijgen. Ook worden er lessen met docenten op de leerpleinen ingeroosterd.

Een kennismaking met het gebouw

Toen het nieuwe gebouw net was opgeleverd in 2022, was het nog even wennen voor de leerlingen na de zomervakantie.  Leerlingcoördinatoren Dick Salfischberger en Karel Sanders hebben toen hun best gedaan om de leerlingen wegwijs te maken met deze video:

Duurzaam en beheersbaar

Bij de nieuwbouw is rekening gehouden met duurzaamheid en met een prettige en gezonde leefomgeving: zonnepanelen op het dak, goede isolatie en aardgaswarmte. Temperatuur en luchtkwaliteit zijn per ruimte beheersbaar. Het vele licht en de ruimtelijkheid van het gebouw zorgen voor een prettige leeromgeving. Kom meer te weten in de volgende video:

Plattegrond

Hier vind je de plattegrond van het gebouw. Door middel van een kleur maken we onderscheid tussen de afdelingen Talen, Exact (waarbinnen Technasium), Maatschappij, Sport en Kunst. Ook zijn er aparte lokalen waar leerlingen terecht kunnen voor ondersteuning. Denk bij ondersteuning aan het secretariaat, afdelingsleiders, leerlingcoördinatoren, verzuimmedewerkers, ICT, het decanaat, en medewerkers gespecialiseerd in NT2, hoogbegaafdheid, dyslexie, remedial teaching en meer vormen van ondersteuning op het KKC.

Plannen voor nieuwe sporthal

De gymzalen van het KKC – de oudste dateren uit 1969 –  zijn aan vernieuwing toe en de eerste plannen liggen er. In de plaats van de huidige drie zalen voor lichamelijke opvoeding en Bewegen Sport en Maatschappij (BSM) komt er één groot gebouw. Het belooft een eigentijdse, duurzame en functionele sporthal te worden en het ontwerp ziet er prachtig uit. Het pand gaat de naam ‘Sportcomplex Elegast’ dragen. De bouw start naar verwachting eind 2025 en zal ongeveer een jaar duren. De oude zalen blijven ondertussen in gebruik.
Bekijk het ontwerp

Eerdere berichten over de vernieuwing van het gebouw

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.