Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-leerlingen winnen eerste prijs op filmfestival in Berlijn

Geplaatst op 25-09-2023 in Algemeen

Vier leerlingen van het Keizer Karel College hadden geen idee wat hun te wachten stond, maar zij gingen naar Berlijn met een droom. Het internationale REC Youth filmfestival gaf hun een kans en zij wisten die te grijpen.

Vlnr. Luanna, Ania, Lia, Franco

Woensdag 20 september 2023 vertrokken de leerlingen van het KKC naar Berlijn om naar het filmfestival te gaan. Twee groepen van de school hadden hiervoor een film gemaakt. Ze moesten het opnemen tegen 600 andere films van over de hele wereld! Op zaterdag 23 september, tijdens de prijsuitreiking bleek dat de film ‘Young in April’ van Ania van den Hout, Luanna do Amaral Penninx, Lia Alexe uit 5 vwo en Franco de la Cruz uit 4 vwo de hoofdprijs had gewonnen. Onder een daverend applaus ontvingen de leerlingen op het podium de Gouden Beer uit handen van de voorzitter van de jury.

De juryleden roemden de film: ‘een bekwame film die feilloos is gemaakt.’ De Gouden Beer mocht mee naar huis en heeft nu een ereplaats in Amstelveen.

Young in April – a short film
Young in April is een korte film over drie vriendinnen en speelt zich af in de jaren ’60. Ze genieten van hun vriendschap en het mooie lenteweer. Alles lijkt perfect te zijn, maar er ligt iets duisters op de loer…

Van een idee naar het grote doek
In september van 2022 hoorden de jonge filmmakers bij het vak Kunst dat ze een filmproject konden doen voor het REC Youth Filmfestival in Berlijn, met daarbij de kans om dit festival te bezoeken. Ze hebben een half jaar met veel inzet gewerkt aan hun korte film. Hun harde werk is dan ook echt beloond. Het zat zeker niet allemaal mee, de film moest een zonnige lentesfeer hebben, maar vanwege de deadline moest alles worden gefilmd in de koude winter. Ze hadden bijna de prijsuitreiking gemist, toen de metro in Berlijn vertraging had. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en konden ze de prijs in ontvangst nemen.

Een prachtige overwinning dus, voor de filmmakers en de trotse docent Kunst.

Ania van den Hout, Luanna do Amaral Penninx, Lia Alexe en Franco de la Cruz hebben al gezegd dat dit zeker niet hun laatste filmproject zal zijn dat we van hen gaan zien. We hebben gehoord dat er binnenkort misschien een tweede film aankomt als we afgaan op Luanna die zei: ‘This is only the beginning.’

Lees meer over het REC-Filmfestival – Das Nachwuchsfilmfestival in Berlin
REC-Filmfestival – Das Nachwuchsfilmfestival in Berlin