Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

De Finse cultuur opsnuiven tijdens een Erasmus uitwisseling

Geplaatst op 30-11-2023 in Algemeen, Erasmus+

Een aantal weken terug zijn tien leerlingen uit 5 vwo met Erasmus+ op uitwisseling geweest en afgereisd naar Vantaa in Finland (dichtbij Helsinki). Hier hebben zij ontzettend veel meegemaakt en gedaan. Zo was het erg leuk volgens docent Engels Megan Mollenbroek om eens flink te zweten in een Finse sauna, om het Fazer chocolademuseum te bezoeken en om een ijshockeywedstrijd bij te wonen. “Van de regels begrepen we niet veel, maar onze Finse vrienden hebben ons geleerd om toch enthousiast te juichen zonder die regels helemaal te begrijpen.”

De reis was niet alleen maar lol trappen. De leerlingen en docenten hebben veel geleerd over de Finse cultuur op school en bij sport en zijn zelfs ingewijd in de Kekri-traditie. “Wij kijken er natuurlijk ontzettend naar uit om onze Finse vrienden volgend jaar te verwelkomen in Amsterdam”, besluit Megan.