Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Technasium

Het Technasium is een havo- en vwo-opleiding voor leerlingen met een brede interesse voor techniek: van gamedesign tot geneeskunde en van onderzoeken tot ontwerpen. Een opleiding waarin jij zelf aan de slag mag met allerlei technische vraagstukken waar bedrijven mee komen. We bieden je op ons Technasium vwo van leerjaar 1 een extra uitdaging met het vak Cambridge English: Engels gegeven in het Engels. Je kunt op het KKC het internationaal erkende Cambridge Certificate halen. 

Klik hier voor de presentatie op de open avond van het Technasium 2023.

Als je als havo- of vwo-leerling kiest voor het Technasium dan ga je in het vak Onderzoek en Ontwerpen met een team aan de slag om een probleem van alle kanten te bekijken en te onderzoeken. Denk aan een loopbrug over het IJ in Amsterdam, mensen beschermen tegen virussen of het bouwen van een website. Vaak ga je daarbij op bezoek op locatie. Je presenteert aan het eind van een project je resultaten: een ontwerp in de vorm van bijvoorbeeld een 3d-geprint model of een app.

In ons Technasium is een werkplaats met allerlei technische apparatuur. Naast de projecten krijg je allerlei trainingen die je vaardiger maken in bijvoorbeeld het gebruik van een 3D-printer, een lasersnijder of ontwerpsoftware. Een belangrijk onderdeel op het Technasium is leren waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Met een moeilijk woord noemen we dit compententies.

Belangrijk is dat jij zin hebt om samen te werken in groepjes, graag onderzoek doet en van ontwerpen houdt.

Ben jij een creatieve onderzoeker die altijd precies wil weten hoe iets in elkaar zit en hoe iets werkt? Dan is het Technasium iets voor jou!

Onze leerlingen maken hun eigen ‘Techzine’, een magazine over het technasium. Bekijk de edities:

 

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.