Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Technasium

Het technasium is een zesjarige vwo-opleiding voor leerlingen met een brede interesse voor natuurwetenschappelijke vakken. In deze vwo-opleiding wordt er nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, instellingen en het hoger onderwijs. Leerlingen maken al vroeg kennis met verschillende beroepen.

Je bent geïnteresseerd in techniek en bèta-onderwijs: van gamedesign tot geneeskunde en van ontwerpen tot onderzoeken. Je moet goed kunnen samenwerken en bereid zijn om naar jezelf en anderen te kijken. Daarnaast ga je leren plannen, presenteren en creatief leren denken. Centraal in de opleiding staat het vak Onderzoek en Ontwerpen, dat volg je zes lesuren per week.

In de onderbouw werk je aan verschillende bèta-technische opdrachten. In de derde klas krijg je inzicht in je kwaliteiten op het gebied van wis-, natuur- en scheikunde. Dat helpt je om door te gaan met Onderzoek en Ontwerpen, waarbij je in de bovenbouw steeds meer vrijheid in projecten krijgt, afhankelijk van waar je eigen interesses liggen. Je werkt dus aan het ontwikkelen van je eigen talenten.

Voor het technasium zijn er twee speciale lokalen ingericht die voor leerlingen ook buiten lestijd toegankelijk zijn.

Kortom, een afdeling voor de creatieve onderzoeker die precíes wil weten hoe de wereld in elkaar zit.

We werken aan de start van een havo-technasium in 2020. Hou het nieuws op onze website in de gaten voor de ontwikkelingen.