Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Op uitwisseling naar Lille met Erasmus+

Geplaatst op 15-11-2023 in Algemeen, Erasmus+

In het kader van het uitwisselingsprogramma met een Franse school, brachten onze leerlingen een boeiend bezoek aan Lille. Het programma omvatte donderdagse lessen met Franse klasgenoten, waarbij speciale aandacht werd besteed aan de nationale anti-pestdag. Een unieke ervaring was het verblijf in het internaat, inclusief maaltijden, waaronder een bijzondere lunch bij onze gastheren in l’Usine.

Naast educatieve activiteiten op het Miriam Makeba College, verkenden onze leerlingen het levendige centrum, bezochten een boekwinkel en genoten van vrije tijd om souvenirs en boeken aan te schaffen. De middag werd gevuld met diverse programma’s, waaronder een speurtocht in de stad, een rondleiding door Oud Lille met een gids, en een bezoek aan het Museum la Piscine in de plaats Roubaix.

Een hoogtepunt was het dinerbuffet op school met alle deelnemende Franse en Nederlandse leerlingen. Het verblijf in het internaat, inclusief ontbijt in de schoolkantine, gaf onze leerlingen een unieke inkijk in het Franse schoolsysteem.

De uitwisseling werd afgesloten met het bijwonen van lessen, waar onze leerlingen hebben deelgenomen aan verschillende vakken samen met hun correspondenten, waardoor deze culturele ervaring een blijvende indruk achterliet op zowel onze leerlingen als de Franse gastheren.

Een verslag van Taoufik Lakhdar, docent Frans