Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Informatie voor leerlingen

Leerlingenportal

Via de leerlingenportal krijg je toegang tot al je apps zoals Magister en Zermelo, nieuws en andere informatie.
Log in met je schoolaccount: leerlingnummer@leerling.keizerkarelcollege.nl

Inloggen leerlingenportal

Vragen, bij wie moet ik zijn?

Heb je vragen of wil je gewoon iets bespreken? Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met je mentor. Hij of zij kan advies geven of je binnen school doorverwijzen. Soms kan het helpen om even met iemand te praten. Ook kun je zelf advies zoeken. Dat kan op verschillende manieren. Mocht je echt ergens tegenaan lopen en dit niet kunnen of willen bespreken met je ouders dan kun je gebruik maken van verschillende sites. Bijvoorbeeld:

www.mijnggd.nl Zij hebben ook een chatfunctie waar je kunt praten of advies kunt vragen.
www.veiligthuis.nl Ook hier kun je, anoniem, advies vragen en je problemen voorleggen.
www.villapinedo.nl vooral als je ouders gescheiden zijn en jij hier last van hebt.
Klik hier voor tips en advies van het Nederlands Jeugdinstituut

Vertrouwenspersoon

Leerlingen die te maken krijgen met pesten, agressie, discriminatie of seksuele intimidatie kunnen zich wenden tot de vertrouwenspersoon (zie voor meer informatie de Klachtenregeling).

De vertrouwenspersonen op school zijn:
mw. M. van Hove
dhr. G. Pielage

Tevens heeft de Stichting Keizer Karel een externe vertrouwenspersoon: mevrouw B. Hes, te bereiken via bernadettehes@gmail.com

Informatie over corona voor ouders en leerlingen

Lees op deze pagina alle berichtgeving van de school over corona naar ouders en leerlingen:
www.keizerkarelcollege.nl/coronavirus

Schoolafspraken leerlingen 2021-2022 

Klik hier voor de schoolafspraken voor leerlingen voor het jaar 2021-2022.

Leerlingenraad

Sinds een aantal jaren heeft de school een actieve leerlingenraad, die bestaat uit leerlingen uit zo veel mogelijk leerjaren en afdelingen. De leerlingenraad heeft regelmatig overleg met de rector.

Medezeggenschapsraad (MR) 

De MR van het Keizer Karel College is volgens de Wet op de Medezeggenschap het officiële inspraakorgaan voor de school. De MR bestaat uit een oudergeleding, een leerlingengeleding en een personeelsgeleding.

Contact opnemen met de MR kan door een e-mail te sturen naar: Madeleine van Cann, secretaris van de MR: CAN@keizerkarelcollege.nl.

Leerlingenstatuut

De rechten en plichten van de leerlingen zijn vastgelegd in het leerlingenstatuut. Dit statuut wordt vastgesteld in de MR.

Schoolkrant

Het Keizer Karel College heeft een eigen schoolkrant over het wel en wee van de school, gezien vanuit de leerlingen.

Musical en talentenjacht

Om de twee jaar voert het Keizer Karel College een musical uit, in samenwerking met Schouwburg Amstelveen. Ieder ander jaar vindt een grote talentenjacht plaats.

Gender and Sexuality Alliance (GSA)

De GSA op onze school is in 2015 opgericht door een groep actieve en betrokken leerlingen. Zij worden daarbij ondersteund door de docenten Maria van Hove, Kees Heijnis en Gerlof Pielage. De GSA is bedoeld als veilige haven voor iedereen die iets kwijt wil of nadenkt over seksuele identiteit en/of genderdiversiteit. In een veilige en vertrouwelijke sfeer kunnen leerlingen elkaar ontmoeten en eventuele emoties en ervaringen op het gebied van seksualiteit en identiteit bij elkaar kwijt. De opzet is zodanig dat bij dat docenten bij dat laatste meestal niet direct betrokken zijn, maar soms wel als vraagbaak kunnen dienen mochten leerlingen daaraan behoefte hebben. Daarbij geldt dat Maria van Hove en Gerlof Pielage ook als vertrouwenspersonen actief zijn in de school.

We vinden het belangrijk dat de GSA een plek heeft binnen onze school. Uitgaande van een percentage van ongeveer 6,5% van de bevolking, zitten in een klas van 30 leerlingen gemiddeld twee leerlingen die zich niet thuis (gaan) voelen in een van de “hokjes” man, vrouw en/of hetero. Op zo’n 1700 leerlingen zijn dat er meer dan 100. De GSA komt niet op vaste dagen of momenten bijeen, maar als er iets speelt is er een WhatsApp groep waar elke leerling lid van mag worden. De betrokken docenten “bewaken” de goede sfeer in deze online omgeving, overigens gaat dat met een beperkt aantal leden eigenlijk vanzelf. Zij brengen ook de landelijke acties zoals Paarse Vrijdag Coming Out Dag, Roze Zaterdag en Gay Pride onder de aandacht van de leerlingen. Op Paarse Vrijdag wordt bijvoorbeeld een marktkraam met informatie bemenst door de betrokken leerlingen en uiteraard kleurt de school… paars. Vaak wordt deze dag bezocht door een wethouder van de Gemeente Amstelveen.

De GSA is bereikbaar per e-mail: kkcgsa@gmail.com.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.gsanetwerk.nl/gsa/keizer-karel-college/
https://www.coc.nl/algemeen/onderzoek-gsa-aanpak-op-scholen-werkt

De gezonde kantine

Het KKC heeft een Gezonde Kantine, dat wil zeggen dat het Voedingscentrum vindt: “Het Keizer Karel College heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van de leerlingen en medewerkers.” En zo is het, dat vinden wij belangrijk! Klik hier voor meer informatie.