Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Informatie voor leerlingen

ELO Keizer Karel College

Via ELO krijg je toegang tot al je apps zoals Magister en Zermelo, nieuws en andere informatie.
Log in met je schoolaccount: leerlingnummer@leerling.keizerkarelcollege.nl

Inloggen ELO

Alle praktische informatie over het KKC

Alle informatie die je eerder in de schoolgids kon vinden, hebben we nu ondergebracht in de schoolwiki. In de schoolwiki vind je alle praktische informatie voor leerlingen en ouders.

Vragen, bij wie moet ik zijn?

Heb je vragen of wil je gewoon iets bespreken? Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met je mentor. Hij of zij kan advies geven of je binnen school doorverwijzen. Soms kan het helpen om even met iemand te praten. Ook kun je zelf advies zoeken. Dat kan op verschillende manieren. Mocht je echt ergens tegenaan lopen en dit niet kunnen of willen bespreken met je ouders dan kun je gebruik maken van verschillende sites. Bijvoorbeeld:

www.mijnggd.nl Zij hebben ook een chatfunctie waar je kunt praten of advies kunt vragen.
www.veiligthuis.nl Ook hier kun je, anoniem, advies vragen en je problemen voorleggen.
www.villapinedo.nl vooral als je ouders gescheiden zijn en jij hier last van hebt.
Klik hier voor tips en advies van het Nederlands Jeugdinstituut

Vertrouwenspersoon

Leerlingen die te maken krijgen met pesten, agressie, discriminatie of seksuele intimidatie kunnen zich wenden tot de vertrouwenspersoon (zie voor meer informatie de Klachtenregeling).

De vertrouwenspersonen op school zijn:
mw. M. van Hove
dhr. G. Pielage

Tevens heeft de Stichting Keizer Karel een externe vertrouwenspersoon: mevrouw B. Hes, te bereiken via bernadettehes@gmail.com

Informatie over corona voor ouders en leerlingen

Lees op deze pagina alle berichtgeving van de school over corona naar ouders en leerlingen:
www.keizerkarelcollege.nl/coronavirus

Schoolafspraken voor leerlingen 

Klik hier voor de schoolafspraken voor leerlingen.

Leerlingenraad

Sinds een aantal jaren heeft de school een actieve leerlingenraad, die bestaat uit leerlingen uit zo veel mogelijk leerjaren en afdelingen. De leerlingenraad heeft regelmatig overleg met de rector.

Medezeggenschapsraad (MR) 

De MR van het Keizer Karel College is volgens de Wet op de Medezeggenschap het officiële inspraakorgaan voor de school. De MR bestaat uit een oudergeleding, een leerlingengeleding en een personeelsgeleding.

Contact opnemen met de MR kan door een e-mail te sturen naar: Madeleine van Cann, secretaris van de MR: CAN@keizerkarelcollege.nl.

Leerlingenstatuut

De rechten en plichten van de leerlingen zijn vastgelegd in het leerlingenstatuut. Dit statuut wordt vastgesteld in de MR.

Keizer Karel Clubs

De clubs op het KKC zijn opgericht vanuit het idee van de WSW met Bence Barens als voorzitter. Het is een initiatief door leerlingen, voor leerlingen en hun welzijn. Er zijn momenteel 8 clubs waaraan je kan deelnemen met allemaal hun eigen doelen en mogelijkheden!

Keizer Karel Clubcommissie

Voorzitters: Youp Bronkhorst, Felipe Gallero Landeira

Muziekclub

Voorzitter: Yenna Svoboda

Vicevoorzitters: Martijn Aris

Bij de muziekclub maak je samen met andere leerlingen muziek. Je mag zelf kiezen wat je precies wil spelen en of dat alleen is of in een bandje. De keuze is aan jou! Deze jaar organiseren we een concert waar we al onze speelstukken kunnen laten zien aan ouders, vrienden en docenten. We komen bij elkaar een keer per week op woensdag of donderdag. Als je muziek maken leuk vindt is dit zeker de club voor jou!

De Elegast (Schoolkrant)

Voorzitter: Felipe Gallero Landeira

Vicevoorzitter: Tamara Hasson

Bij de schoolkrant de Elegast vertellen wij jullie het laatste nieuws over en rondom het Keizer Karel College! Wij hebben wel meer dan alleen nieuws te melden. Bij de Elegast kun je opiniestukken vinden, maar ook reviews van bijvoorbeeld films of series, interviews met docenten, strips en nog veel meer!

FC Keizer Karel (Voetbal)

Voorzitter: Mert Bayoglu

Vicevoorzitter: Lucas Kragtwijk

Dit is de voetbalclub van KKC, FC Keizer Karel! Wij komen één keer in de week bij elkaar om een uurtje lekker te voetballen! Voor nu zal het voornamelijk in de gymzaal zijn maar hopelijk in de toekomst zullen we ook andere faciliteiten kunnen gebruiken. Ook worden er soms toernooien georganiseerd! Als het jou leuk lijkt om met je klas/schoolgenoten te voetballen, schrijf je vooral in!

Animanga club (Anime en manga)

Voorzitter: Xinxin Wang

Vicevoorzitter: Casper ten Broek

Vind jij het leuk om gezellig met anderen over anime te praten? Dan is de Animanga Club iets voor jou! 1x per week komen wij samen om zoals de naam al zegt, veel anime te kijken. Maar dat is niet alles! Ook hebben we het over je favoriete anime games en zijn we bezig om een kleine mangabieb op te richten. Verder zijn we van plan om later in het jaar naar een animecon te gaan. Natuurlijk staan wij ook open voor de ideeën van clubleden, dus als je er een hebt, mag je dat altijd komen pitchen. Heb je interesse? Kom dan eens een kijkje nemen!

KKC Industries (Robotica)

Voorzitter: Youp Bronkhorst

Vicevoorzitter: Celine Man A Hing

Ben jij creatief en wil je een toekomst in techniek? Dan is Keizer Karel Industries de club voor jou! Wij zullen allerlei projecten doen binnen Robotica en ons uiterste best doen om zoveel mogelijk van jullie ideeën realiteit te maken! In de loop van een paar projecten gedurende het jaar gaan wij zo veel mogelijk coole dingen bouwen en ontwerpen. Wij zullen onze leden zoveel mogelijk vrijheid geven om eigen projecten te maken zodat dit echt de club voor iedereen wordt!

The Breakfast Club (Film)

Voorzitter: Noella Bason

Vicevoorzitter: Franco Galindo de la Cruz

Bij de filmclub of terwijl The Breakfast Club kijken wij 1x per week films. We zijn van plan om onze eigen films te gaan maken binnen de school en misschien later ook buiten de school met behulp van camera’s en andere filmapparatuur! Verder zullen wij ook uitjes gaan doen, denk dan aan de bioscoop en dat soort gelijke dingen 🙂 Wij staan natuurlijke open voor suggesties en ideeën hoe wij onze club kunnen verbeteren. Kom zeker is een keer langs op dinsdag en dan begroeten wij jou met een zak popcorn!

Knight Riders (Schaken)

Voorzitter: Benjamin Bezaan

Vicevoorzitter: Shrey Shah

Bij de Knight Riders schaken we elke maandag/vrijdag met de club. Dus als je het leuk vindt om te schaken, schrijf je vooral in!

Kunstclub 

Voorzitter: Hannah Coolbaugh

Vicevoorzitter: Emelie van Beuschem

In de kunstclub proberen wij vooral gezellig met elkaar te zijn. Kunst maken is iets persoonlijks maar het is toch leuk om je proces met elkaar te delen zodat je van elkaar leert. Kunst is iets abstract het hoeft niet mooi en sierlijk te zijn als jij maar tevreden over bent dan is het goed. Wat doen we in de kunstclub? We zijn nu bezig met onze school te versieren! Zou jij het leuk vinden om je kunst te zien hangen op school? Join dan de kunstclub om je tekenskills te verbeteren en nieuwe vrienden te maken.

Musical en talentenjacht

Om de twee jaar voert het Keizer Karel College een musical uit, in samenwerking met Schouwburg Amstelveen. Ieder ander jaar vindt een grote talentenjacht plaats.

Gender and Sexuality Alliance (GSA)

De GSA op onze school is in 2015 opgericht door een groep actieve en betrokken leerlingen. Zij worden daarbij ondersteund door de docenten Maria van Hove, Kees Heijnis en Gerlof Pielage. De GSA is bedoeld als veilige haven voor iedereen die iets kwijt wil of nadenkt over seksuele identiteit en/of genderdiversiteit. In een veilige en vertrouwelijke sfeer kunnen leerlingen elkaar ontmoeten en eventuele emoties en ervaringen op het gebied van seksualiteit en identiteit bij elkaar kwijt. De opzet is zodanig dat bij dat docenten bij dat laatste meestal niet direct betrokken zijn, maar soms wel als vraagbaak kunnen dienen mochten leerlingen daaraan behoefte hebben. Daarbij geldt dat Maria van Hove en Gerlof Pielage ook als vertrouwenspersonen actief zijn in de school.

We vinden het belangrijk dat de GSA een plek heeft binnen onze school. Uitgaande van een percentage van ongeveer 6,5% van de bevolking, zitten in een klas van 30 leerlingen gemiddeld twee leerlingen die zich niet thuis (gaan) voelen in een van de “hokjes” man, vrouw en/of hetero. Op zo’n 1700 leerlingen zijn dat er meer dan 100. De GSA komt niet op vaste dagen of momenten bijeen, maar als er iets speelt is er een WhatsApp groep waar elke leerling lid van mag worden. De betrokken docenten “bewaken” de goede sfeer in deze online omgeving, overigens gaat dat met een beperkt aantal leden eigenlijk vanzelf. Zij brengen ook de landelijke acties zoals Paarse Vrijdag Coming Out Dag, Roze Zaterdag en Gay Pride onder de aandacht van de leerlingen. Op Paarse Vrijdag wordt bijvoorbeeld een marktkraam met informatie bemenst door de betrokken leerlingen en uiteraard kleurt de school… paars. Vaak wordt deze dag bezocht door een wethouder van de Gemeente Amstelveen.

De GSA is bereikbaar per e-mail: kkcgsa@gmail.com.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.gsanetwerk.nl/gsa/keizer-karel-college/
https://www.coc.nl/algemeen/onderzoek-gsa-aanpak-op-scholen-werkt

De gezonde kantine

Het KKC heeft een Gezonde Kantine, dat wil zeggen dat het Voedingscentrum vindt: “Het Keizer Karel College heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van de leerlingen en medewerkers.” En zo is het, dat vinden wij belangrijk! Klik hier voor meer informatie.