Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Dit zijn wij

Meer dan 65 jaar geleden begon het Keizer Karel College als een vooruitstrevende katholieke school met 53 leerlingen. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een begrip in Amstelveen en Amsterdam: een UNESCO-school met zo’n 1.820 leerlingen verdeeld over havo, atheneum, gymnasium en Technasium en met een groeiend internationaal netwerk via Erasmus+.

Lees hier meer over de geschiedenis van het KKC.

Het KKC is ook een WON-school, lid van Wetenschapsoriëntatie Nederland. Dat betekent dat leerlingen op het atheneum vanaf de eerste klas leren onderzoeken én onderzoekend leren.

Ook is het KKC lid van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen (BPS). Dat betekent dat wij als schoobegaafde leerlingen maatwerk bieden in de vorm van extra ondersteuning en uitdaging.

Focus & Flexibiliteit

Wij willen met ons onderwijs bereiken dat onze leerlingen de wereld met een open en nieuwsgierige blik tegemoet treden. Die wereld is volop in beweging en wordt steeds internationaler. Technologische, maatschappelijke en ecologische ontwikkelingen gaan razendsnel en komen allemaal tegelijk. Om in die dynamische wereld je plek te vinden is best een uitdaging. Je moet gefocust én flexibel zijn tegelijk. Dit is waarom op het Keizer Karel College elke leerling, vanuit een gezamenlijke brede basis, zijn eigen weg volgt. Hierbij is oog en ruimte en oog voor ieders talent en interesses. 

Je eigen pad kiezen

Op het Keizer Karel College helpen we onze leerlingen hun eigen weg te ontdekken door alle vaardigheden aan te leren die je daarvoor nodig hebt. Of je nou voor een havo-, atheneum- of gymnasiumopleiding gaat, of kiest voor het Technasium, bij ons leer je op de leukste manier het beste uit jezelf te halen. Natuurlijk horen daar basisvakken zoals wiskunde, talen, geschiedenis of economie bij, maar je kunt bij ons ook stappen zetten in de wereld van techniek, design, wetenschap, sport of muziek. Veel mogelijkheden waar leerlingen uiteindelijk zelf hun pad in kiezen.  

Wij zetten leerlingen aan het denken over hun eigen leerproces en verhogen zo hun motivatie, ambitie en eigen verantwoordelijkheid. Van onze leerlingen verwachten we inzet en zelfreflectie, zodat ze straks zelfbewust, gemotiveerd, en met een diploma op zak, aan hun volgende avontuur in de wijde wereld beginnen. 

Traditie & Innovatie

Onze jarenlange ervaring leerde ons wat belangrijke voorwaarden voor leren zijn, zoals structuur, sociale veiligheid en (zelf)discipline. Dat zijn dan ook vaste pijlers van ons onderwijs. Daarnaast passen we graag vernieuwende onderwijsmethoden toe, zoals digitaal- of vakoverstijgend werken. Die combinatie van traditie met innovatiedrang is onze kracht. We weten hoe onderwijs werkt, maar blijven altijd nieuwsgierig naar verbetering. 

Samenwerken

Maar wat ons echt uniek maakt zijn onze mensen: onze leerlingen, ouders, docenten en medewerkers. Het is hun samenwerking die onze school zo’n mooie, inspirerende en prettige plek maakt. Wij hechten veel waarde aan een positief en respectvol klimaat. Waar mensen eerlijk durven zijn, naar zichzelf én naar anderen. We luisteren naar elkaar, geven elkaar de ruimte en spreken elkaar ook aan indien nodig. Samenwerken is niet altijd makkelijk en natuurlijk kom je obstakels tegen. Maar het zijn juist ook die moeilijke momenten die waar je het meest van leert. En je komt er altijd samen uit zolang je maar open, respectvol en nieuwsgierig naar elkaar blijft.  

Lees hier de volledige KKC-visie op leren en ontwikkelen

Keizer Karel College: Met oog voor jou!

 

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.