Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Brugklasleerlingen filosoferen bij Denken en Doen over het thema ‘Moderne avonturiers’

Geplaatst op 11-12-2023 in Algemeen, Gymnasium

De gymnasium brugklasleerlingen hebben begin december hun eerste thema afgesloten van het filosofische vak ‘Denken en Doen’. Ze hielden zich de afgelopen weken bezig met moderne avonturiers, en wat is er dan leuker dan een échte moderne avonturier in een échte collegezaal voor je neus krijgen?

Jacob de Jongh kwam als gastdocent in de collegezaal van het KKC vertellen over zijn fietstocht door Europa en het Midden-Oosten. Hij was op zoek naar avontuur en de verhalen van vluchtelingen. Natuurlijk stuitte hij op de nodige ontberingen, en hij vertelde de leerlingen hoe hij daar mee om was gegaan en hoe deze ervaringen hem gevormd hadden. De leerlingen hadden hele goede vragen voorbereid en hingen aan zijn lippen.

Een week later organiseerden ze samen met de gymnasium leerlingen van de tweede klas een tentoonstelling waarbij veel ouders zijn komen kijken. In de tentoonstelling lieten de leerlingen hun zelf bedachte avontuur zien en vertelden zij over hun onderzoeksvraag die daar aan ten grondslag lag. We zijn trots op hoe onze leerlingen deze soms abstracte materie hebben aangepakt en kijken uit naar het tweede thema dat na de kerstvakantie start!