Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Feestelijke opening ‘vernieuwbouwde’ Keizer Karel College

Geplaatst op 06-10-2022 in Algemeen

Na een (school)jaar intensief verbouwen openen wij op het Keizer Karel College vandaag, donderdag 6 oktober, officieel de deuren van ons vernieuwde gebouw. Wethouder Floor Gordon onthulde het nieuwe gevelbord, een cadeau van de Gemeente Amstelveen, dat aan de buitenmuur van de school hangt.

We vieren de opening van ons mooie nieuwe gebouw door middel van een feestelijk onderwijsevenement met als thema ‘Liefde voor leren’. Het was bijzonder fijn om zo veel collega’s en relaties te gast te hebben. Niet alleen konden zij deelnemen aan lezingen en workshops op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing, zij kregen ook de kans om het spectaculaire nieuwe gebouw voor het eerst van binnen te zien.

We kunnen wel zeggen dat de school een ware transformatie heeft ondergaan. Veel (oud-)leerlingen zullen hun school niet meer herkennen. De vernieuwde school verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken. Leerlingen volgen hun klassikale lessen nog steeds in lokalen. Deze zijn nu gelegen aan de nieuwe zogeheten leerpleinen waar leerlingen de kans krijgen hun eigen leerproces vorm te geven.

Rector Nan Botting: “Het Keizer Karel College bestaat dit jaar 65 jaar. Dit betekent dat de oudste school van Amstelveen zich al 65 jaar bezighoudt met onderwijs en het leren van jongeren. In het nieuwe gebouw kan de school de jarenlange ervaring combineren met de innovatieve kijk op onderwijs. Op het Keizer Karel College krijgt de leerling volop keuzemogelijkheden om op allerlei manieren te leren: in de klas, op een leerplein, met elkaar of alleen.”