Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Keizer Karel College viert hoogste punt nieuwbouw

Geplaatst op 11-02-2022 in Algemeen

Het Keizer Karel College wordt al maanden flink verbouwd en er wordt een nieuw deel bijgebouwd. Afgelopen 9 februari bereikte deze nieuwbouw het hoogste punt. Wethouder Frank Berkhout (onderwijs) mocht de vlag hijsen om deze mijlpaal met de school en bouwers te vieren.

Wethouder Frank Berkhout; ‘Het Keizer Karel College was toe aan een grondige renovatie en uitbreiding om de circa 1.750 leerlingen te huisvesten. Een aantal dat in de komende jaren alleen maar gaat groeien. Met dit nieuwe en verbouwde pand zetten we een duurzame en multifunctionele middelbare school neer. Een school die qua indeling en inrichting leerlingen en leerkrachten optimaal kan ondersteunen. Met de oplevering van dit pand komend schooljaar, zijn alle vier de middelbare scholen in Amstelveen klaar voor de toekomst.’

Begrip in Amstelveen

Bijna 65 jaar geleden begon het Keizer Karel College als een vooruitstrevende katholieke school met 53 leerlingen. Inmiddels is de school uitgegroeid tot een begrip in Amstelveen en Amsterdam: een UNESCO-school met zo’n 1.750 leerlingen en een breed netwerk. De verwachting is dat in de toekomst nóg meer leerlingen zullen kiezen voor het Keizer Karel College. Door het renoveren en uitbreiden van de school is deze nu ook goed in staat al deze leerlingen een plek te bieden.

Onderwijsvisie ondersteunen

Het Keizer Karel College was een school met klaslokalen en gangen. De school transformeert zich de komende maanden naar een plek met vaklokalen en leerpleinen. De school is verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken. Naast deze vaklokalen liggen leerpleinen waar leerlingen zelf aan de slag kunnen. De nieuwe indeling en ruimten ondersteunen de school om vernieuwende onderwijsmethoden toe te passen, zoals digitaal- of vakoverstijgend werken. Daarnaast krijgt de school in 2023 een nieuwe sporthal, voor de lessen lichamelijke opvoeding.

Nan Botting, rector Keizer Karel College; ‘Op het Keizer Karel College willen wij onze leerlingen de gelegenheid bieden om vanuit een gezamenlijke brede basis hun eigen weg te volgen. Hierbij is ruimte voor ieders talent en interesses. De nieuwe indeling en vormgeving van onze school ondersteunt onze onderwijsvisie waarmee we ons onderscheiden van andere scholen in de regio. Op deze manier hebben leerlingen uit Amstelveen en omgeving echt iets te kiezen wanneer zij naar de middelbare school gaan.’

Traditie en innovatiedrang

Als oudste school in Amstelveen weet het Keizer Karel College als geen ander wat belangrijke voorwaarden voor leren zijn, zoals structuur, sociale veiligheid en (zelf)discipline. Dit zijn dan ook vaste pijlers binnen het onderwijs. Daarnaast past de school graag vernieuwende onderwijsmethoden toe, zoals digitaal- of vakoverstijgend werken. Die combinatie van traditie met innovatiedrang is de kracht van het Keizer Karel College.