Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-leerlingen uit 5 vwo in debat met gemeenteraadsleden Amstelveen

Geplaatst op 17-11-2023 in Algemeen

In aanloop naar de verkiezingen staan er deze dagen een aantal verkiezingsactiviteiten voor de KKC-leerlingen op het programma. Naast deelname aan de scholierenverkiezingen en aandacht in de lessen voor de verkiezingen en de betekenis van democratie, hebben leerlingen uit 5 vwo op initiatief van het vak Maatschappijleer binnen het thema ‘Burgerschap’ deelgenomen aan een verkiezingsdebat met raadsleden van de gemeente Amstelveen. Het debat vond plaats in de collegezaal van het KKC.

Geen telefoonverbod, sociale huurkansen, afschaffing fossiele subsidies
Het was een leuk en interactief debat. De leerlingen hadden stellingen voor de raadsleden voorbereid en hier zelf ook een standpunt over ingenomen. De stellingen waarover gedebatteerd werd waren: “er moet geen telefoonverbod komen op scholen”, “Nederlandse studenten moeten voorrang krijgen op een sociale huurwoning”, “De Nederlandse overheid moet zo snel mogelijk alle fossiele subsidies afschaffen”.

Raadsleden van de volgende partijen waren aanwezig; D66 (Maarten den Haan), Goed voor Amstelveen (Nachson Rodrigues Pereira), GroenLinks (Simon Lutz), SP (Patrick Adriaans), VVD (Arjen Gerritsen) en CU (Dianne Hoefakker).