Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-leerlingen gaan ook stemmen en debatteren

Geplaatst op 14-11-2023 in Algemeen, UNESCO

Op woensdag 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Daarom organiseren de sectie maatschappijleer en de UNESCO-commissie van het Keizer Karel College de komende weken een aantal activiteiten rond de verkiezingen.

Zo is er op vrijdag 17 november voor de 5 vwo klassen een debat met leden van de Amstelveense gemeenteraad. Docenten zullen in hun lessen aandacht besteden aan de verkiezingen. En op maandag 20 en dinsdag 21 november doet het KKC mee met de landelijke scholierenverkiezingen.

Net echt stemmen
We pakken het zo echt mogelijk aan, dus we richten een stembureau in, regelen stembiljetten, stemhokjes en rode potloden. De uitslag geven we door aan ProDemos, die de scholierenverkiezingen landelijk organiseert en die de landelijke uitslag op dinsdagavond bekend maakt.

Ouders en verzorgers zijn opgeroepen om alvast met hun kind over de verkiezingen te praten. Docenten zijn gevraagd om de komende weken af en toe iets in de les te doen rond de verkiezingen. Hopelijk leidt dit tot een mooie opkomst bij de scholierenverkiezingen.

Een maatschappij in het klein
Als school willen wij leerlingen met deze activiteiten bewust maken van ons politiek bestel, van verkiezingen en van onze democratische vrijheden in Nederland waaronder die van het stemrecht. Wij zien de school als een maatschappij in het klein. Een plek waar leerlingen kunnen experimenteren met de rollen die zij in de maatschappij gaan vervullen. Een kweekvijver voor het toekomstige leven, waarin we als UNESCO-school aandacht besteden aan de vier thema’s van de Verenigde Naties: Vrede & Mensenrechten, Duurzaamheid, Intercultureel leren en Wereldburgerschap. Zo willen wij het goede voorbeeld geven en ruimte creëren voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen.

Lees meer over de KKC-visie op leren en ontwikkelen.