Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium
Leerling

“Er is ruimte voor leuke dingen”

- Samuël den Breejen, havo technasium

Zelf op onderzoek uit gaan en dingen ontwerpen vind ik heel erg leuk. Ik wilde daarom graag naar het technasium. Het Keizer Karel College biedt technasium aan op de havo, dit was voor mij perfect! Met het vak Onderzoek en Ontwerpen doen we verschillende projecten waarbij we echte bedrijven helpen met het vinden van oplossingen voor hun problemen. Het leukste project tot nu toe was bij Artis. Zij hadden een leeuwenverblijf dat te klein was en aan ons werd gevraagd een nieuw verblijf te ontwerpen. Dit was heel interessant omdat we de kans kregen de leeuwen te bestuderen en erachter te komen wat voor hen het beste was. Na de opdracht mochten we ook zelf door Artis lopen.

 Docenten op het KKC zijn heel aardig. Je kunt altijd op ze afstappen en je merkt dat zij echt hun best doen om je te helpen. Soms wanneer je klaar bent met je werk bedenkt de docent een leuk spel. Dit spelen we dan met de klas en dit is heel gezellig. Wanneer je je werk af hebt is er altijd ruimte voor leuke dingen!

Dit jaar hebben we les in de tijdelijke huisvesting, terwijl onze school verbouwd wordt. Sommige lessen heb ik al in de nieuwbouw. De lokalen daar zijn heel modern en ruim opgezet. Ik vind het erg mooi geworden.