Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium
Leerling

“We kenden elkaar niet voordat we naar het KKC kwamen, nu zijn we goede vriendinnen die vaak afspreken”

- Nouk en Delia, 1vt2

Nouk: Wij zitten op het Technasium. Ik heb daar voor gekozen omdat ik hou van dingen zelf onderzoeken en dingen bouwen. Het Technasiumvak ‘Onderzoek en Ontwerpen’ sluit daar goed bij aan.

Delia: Mijn broer zit ook op het KKC, in de vijfde klas van het Technasium. Ik hoorde van hem veel leuke verhalen over de school. Ik wilde zelf ook graag naar het Technasium omdat ik meer uitdaging wilde en graag extra interessante vakken wilde volgen.

Nouk: Op het Technasium werk je met projecten. We zijn op dit moment bezig met ons vierde project. We zijn het schooljaar begonnen met een upcycling project, daarna een project over water- en hitteoverlast, toen een project over groene energie. We zijn net begonnen met het ontwerpen van een escape room, ik denk dat dit het leukste project gaat worden.

Delia: Ik vond het upcycling project het leukst. Toen heb ik veel nieuwe dingen geleerd over het werken met stoffen. Ik heb zelf een kledingstuk gemaakt wat nu echt in de kast ligt en wat ik ook gewoon draag!

Nouk: We kenden nog niemand voordat we naar het KKC kwamen, ook elkaar niet. Nu zijn we goede vriendinnen én hebben we met alle meiden in onze klas wel na schooltijd afgesproken.

Delia: Bij ons in de klas zitten 22 jongens en maar 9 meiden. Ik vind dat leuk omdat we daardoor met alle meiden bevriend zijn, dat is super gezellig. Ook buiten schooltijd spreken we vaak af, niet zo vaak met alle jongens, maar wel met alle meiden.

Op school hangt een fijne sfeer. We hebben veel verschillende soorten leerlingen, iedereen is zichzelf en iedereen wordt geaccepteerd.

Nouk: Ook de docenten zijn leuk. Een leuke docent is een beetje streng , zodat ik wel gemotiveerd wordt, iemand die goed kan uitleggen, maar waar ook tijd is voor leuke grapjes.

Delia: Ja, wanneer er tijd is om te kletsen en te lachen, maar ook tijd om te leren!