Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium
Docent

“Het personaliseren van creatieve lessen vind ik heel leuk, op die manier kunnen alle leerlingen er iets uit halen”

- Elle Lepoutre, docent kunst, brugklasmentor, team hoogbegaafdheid

Naast kunstdocent ben ik ook brugklasmentor, het is bijzonder om leerlingen te mogen begeleiden bij de spannende sprong van de basisschool naar de middelbare school. Op het KKC gaan we kort na de start van het nieuwe schooljaar op een tweedaags brugklaskamp. Dit is hard werken als docent, maar erg mooi om te zien hoe de leerlingen snel vriendschappen vormen en de losse groep verandert in een gezellige klas.

Ook ben ik onderdeel van het team hoogbegaafdheid. Dit houdt in dat ik, samen met collega’s, leerlingen begeleid die eerder hebben meegedaan aan ons Gaaf voor de Start-traject. Ik geef bijvoorbeeld lessen creatief denken, of studievaardigheden. Vooral de creatieve lessen vind ik heel leuk: die kun je personaliseren zodat alle leerlingen daar iets uithalen.

Het KKC is een grote school waar veel gebeurt. Momenteel organiseren we voor de derde keer een project met het COBRA museum. Leerlingen krijgen op school een voorbereidende les over de tentoonstelling die in het museum hangt, vervolgens bezoeken we de tentoonstelling en na dit bezoek krijgen de leerlingen een opdracht die hieraan gelinkt. Hun werk wordt aan medeleerlingen en ouders gepresenteerd in het COBRA museum, en er is een prijs voor het beste kunstwerk. Ik ben blij dat er op het KKC zulke mogelijkheden zijn om kinderen in aanraking met kunst te brengen. Wanneer je een haakje kunt vinden met hun belevingswereld raken ze meer betrokken en geïnspireerd. Als docent haal ik daar veel voldoening uit.