Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Prijswinnaars van filmfestival Berlijn te gast bij 1Amstelveen Aan Tafel

Geplaatst op 12-10-2023 in Algemeen

Onze leerlingen Ania van den Hout, Luanna do Amaral Penninx, Lia Alexe en Franco Galindo de la Cruz die uit ruim 600 inzendingen de hoofdprijs wonnen bij het internationale REC Youth filmfestival in Berlijn met hun film ‘Young in April’ waren op 12 oktober te gast bij 1Amstelveen Aan Tafel.

Vlnr.: Franco Galindo de la Cruz, Luanna do Amaral Penninx, Mathijs Groenewoud, Lia Alexe, Ania van den Hout

In de uitzending leggen zij programmamaker Mathijs Groenewoud uit hoe de film tot stand is gekomen. Dat ging niet zonder uitdagingen. Zo moest de film moest een zonnige lentesfeer hebben, maar vanwege de deadline moest alles worden gefilmd in de koude winter. Ook kwam de nominatie als een grote verrassing en hadden ze bijna de prijsuitreiking gemist toen de metro in Berlijn vertraging had. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en konden ze de prijs in ontvangst nemen.

De uitzending: in gesprek met Mathijs Groenewoud van 1Amstelveen aan Tafel

 

De film ‘Young in April’