Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-musical “Ik wil het!” enthousiast ontvangen. Broadway in Amstelveen

Geplaatst op 14-06-2023 in Algemeen

Het was een groot succes, de KKC-musical “Ik wil het” van 6, 7 en 8 juni in Schouwburg Amstelveen. Knap acteerwerk, een goed verhaal, levendige dans, en een strakke band met indrukwekkende zang. Eén voor één zag je ze verdwijnen van het toneel: vraatzucht, jaloezie, hebzucht, woede, luiheid, ijdelheid, wellust… Maar het kwam goed.

Een verslag van regisseur Dick Salfischberger 

Dinsdagavond 19:20 uur, over 3 minuten gaan de zaaldeuren open. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze meedoen, voor sommigen al de derde keer, voor allen is het enorm spannend. Straks zit de zaal gevuld met ongeveer 200 mensen die anderhalf uur naar hen zullen kijken. Voelt u die spanning? Een jaar lang is er keihard gewerkt aan de musical “Ik wil het!”, dit harde werken kwam allemaal bij elkaar in de Amstelveense schouwburg op 6, 7 en 8 juni. Een jaar lang teksten stampen, danschoreografieën leren, decor bouwen en muziekstukken eigen maken. Het was enorm gezellig, vaak hard lachen en toch ook af en toe een traantje; de weg van de sterren is niet geplaveid met rozen. Met het betreden van het podium en het eerste gelach viel de spanning langzaam weg en kon het genieten beginnen. Woensdag was fantastisch en donderdag ging het dak eraf in een uitverkochte zaal. Daarna de tranen, maar wat een feest was het!

We hebben warme reacties gehad en dit geeft iedereen de inspiratie om door te gaan. Sommigen vervolgen hun loopbaan zelfs aan de theaterschool. Met dit stukje zetten wij ook een punt achter deze musical om over 2 jaar weer met een spetterende nieuwe show op de planken te staan. Tot dan!

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan de musical, namens de docenten

Dick Salfischberger (regie/spel)
Machteld Arbeel (Decor)
Amber de Bruijne (Kostuum)
Antoinette America (Muziek)
Vera van der Zande (Productie & decor)
Zie hier de lijst van alle deelnemers aan de musical

Waar de musical over ging? Lees meer in de vooraankondiging van de musical:
Kom op 6, 7, of 8 juni naar de nieuwe musical van het KKC: “Ik wil het!” | Keizer Karel College