Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Leerlingen 4 vwo presenteren hun onderzoek in infographic en pitch na Wetenschapsweek

Geplaatst op 24-05-2023 in WON

De Wetenschapsweek voor 4 vwo is op maandag 15 mei afgesloten met een toekenning van een ‘subsidie’ voor het best gepitchte onderzoek met de beste infographic.

Onderzoek
In de dagen die daaraan vooraf gingen hebben de leerlingen zelf data verzameld op verschillende manieren, niet alleen kwantitatieve data, maar ook bronnen zoals ze in bijvoorbeeld het Stadsarchief te vinden zijn. In de workshops leerden de leerlingen hoe ze met de verschillende data om moeten gaan. Hoe moet je metingen van geluid of licht verwerken en hoe weet je of zie betrouwbaar zijn? Als je bronnen hebt gevonden, hoe ga je daar dan verder mee om? Hoe gebruik je ze om antwoord te krijgen op je hoofdvraag?

Infographic en pitch
De onderzoeksopzet die daarmee vrijdagmiddag werd gemaakt, moest maandag worden omgezet in een infographic en een pitch. De groepjes die uit handen van KKC-rector Nan Botting de ‘subsidie’ ontvingen hadden de onderstaande infographics gemaakt.

Het wetenschapsweekteam bedankt alle collega’s die op een of ander manier hebben meegeholpen om deze logistieke operatie van formaat te laten slagen.

Lees meer over de Wetenschapsweek en de aanwezige wetenschappers in een eerder bericht KKC-Wetenschapsweek van start voor heel 4 vwo | Keizer Karel College