Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-leerlingen bereiden gerechten met insecten: ‘Is je trek enorm, neem dan een worm’

Geplaatst op 22-06-2021 in Algemeen

In het Amstelveens Nieuwsblad verscheen afgelopen week een artikel over KKC-leerlingen uit de derde klas van het technasium.

Ruim veertig leerlingen uit de derde klas van het technasium van het Keizer Karel College (KKC) hebben maandagmorgen in groepjes van vier of vijf de eindpresentatie gegeven van het project ‘Insecten op je bord’. Ze hebben de afgelopen negen weken gewerkt aan een gerecht waarin insecten verwerkt zijn en aan een marketingplan om dit ook aan de man te brengen. De nieuwe horecagelegenheid Gerrit in Uithoorn opende speciaal voor deze gelegenheid de deuren voor de scholieren, zodat zij daar de reeds voorbereide gerechten af konden maken. Daarna presenteerde ze hun culinaire creaties aan een jury. Die kreeg onder meer een pizza waarin meelwormen verwerkt waren en deegrolletjes met een vulling met sprinkhanen voorgeschoteld. De gerechten vielen ondanks de niet alledaagse vleesvervangers goed in de smaak.

Klik hier voor het volledige artikel.


Leerlingen zijn in de keuken druk bezig om de laatste hand aan de gerechten te leggen. Foto: Eddie de Blieck  


Het winnende team – Sietske Roos


De jury (Judith Busscher, Daan Kroone en Pim de Graaf) beoordeelt een van de creaties. Foto: Sietske Roos     


Docent Sietske Roos met een sprinkrol: een deegrol met een vulling met sprinkhaan. Foto: Eddie de Blieck