Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Aanmelden zij-instroom (in klas 2 of hoger)

In de regio Amstelland is, naast de kernprocedure voor de overstap van basisschool naar middelbare school, ook een gezamenlijke kernprocedure ontwikkeld voor de zogenaamde zij-instroom: instroom in klas 2 of hoger. In deze procedure gaat het om een overstap na de zomervakantie naar alle leerjaren; behalve voor havo 4, daar is een aparte procedure voor ontwikkeld.

Aanmelden in havo 4

Wil jij bij ons op school instromen in havo 4?  Dan is het de bedoeling dat je dit doorgeeft aan de decaan van jouw eigen school voor 1 april 2024.  Meer informatie over deze aanmeldprocedure krijg je van jouw eigen decaan.

Aanmelden zij-instroom (in klas 2 of hoger)

Stappen bij aanmelding zij-instroom voor schooljaar 2024-2025: (Let op! Deze aanmeldformulieren zijn niet voor groep 8 leerlingen.)

  • Lees de Procedure zij-instroom goed door: Procedure aanmelding zij-instroom 2024-2025
  • In dit document vind u zowel het centraal aanmeldformulier als het zij-instroomformulier van onze school. Wij verzoeken u beide digitale formulieren voor 1 mei 20224 in te vullen.
  • Zodra beide formulieren zijn ingevuld, vraagt de school van uw 1e voorkeur informatie op bij de huidige school van uw kind. Als deze informatie ontvangen is, staat uw kind op de wachtlijst voor zij-instroom in de regio Amstelland.  De school van uw 1e voorkeur neemt contact met u op om de aanmelding te bevestigen.
  • Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.
  • Uiterlijk 19 juli 2024 ontvangt u informatie over een mogelijke plaatsing. Helaas is het niet mogelijk hierover eerder een uitspraak te doen.

Tot slot wijzen wij u er op dat het vanzelfsprekend van groot belang is dat u met de huidige school van uw kind gedurende de rest van het schooljaar contact onderhoudt over ontwikkelingen van uw kind en over de juiste voorbereiding van een eventuele overstap.

Overstap gedurende het schooljaar

Bij een overstap gedurende het schooljaar (verhuizing) kunnen ouders rechtstreeks contact opnemen met één van de scholen en wordt er naar bevind van zaken gehandeld. Uitgangspunt is dat elke leerling die in Amstelland woont, ook een plek krijgt op een school in onze regio.

 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Neem via de onderstaande gegevens contact met ons op.