Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Peermentoren gezocht!

Zit jij volgend jaar in de 4e klas, heb je goede schoolresultaten en vind je het leuk om nieuwe brugklasleerlingen te begeleiden tijdens hun eerste schooljaar?

Misschien past de taak van peermentor dan bij jou!

Als peermentor doe je deze (en meer!) dingen:

 • Je bent een aanspreekpunt voor brugklasleerlingen
 • Je helpt de mentor van de brugklas
 • Je gaat mee op en begeleid (samen met docenten) het brugklaskamp
 • Je woont studielessen bij en toont initiatief hierin
 • Het organiseren van en helpen bij school- en Sinterklaasfeest en het kerstdiner
 • Je draagt een steentje bij in de voorbereiding op en tijdens de Open Avonden op 30 en 31 januari

We zijn op zoek naar 22 peermentoren, je wordt dus onderdeel van een gezellige groep proactieve leerlingen. Samen zijn jullie betrokken bij het reilen en zeilen van alles wat zich in de brugklas afspeelt. We zijn op zoek naar leerlingen die een beetje verantwoordelijkheidsgevoel hebben en goed zijn in het organiseren van activiteiten.

Wat bieden wij jou?

 • De kans om ervaring op te doen met het begeleiden van leerlingen, het organiseren van events en (als je het leuk vindt) journalistieke vaardigheden te ontwikkelen
 • Een gepersonaliseerd getuigschrift/certificaat als bewijs van je inzet

Een sollicitatiebrief kun je sturen naar: 12vwo@keizerkarelcollege.nl

Let op: als peermentor ben je actief zowel onder als ná schooltijd. Bedenk goed of je hier tijd voor hebt en/of wilt maken. Ook vragen we bij je huidige afdelingsleider na of er redenen zijn om jou juist wel of niet aan te nemen.

 1. Zet duidelijk je voor-, achternaam en je huidige (!) klas in de brief. Al schrijf je de allerbeste brief ter wereld, als we niet weten van wie hij komt heb je er niks aan!
 2. Beschrijf in je brief wat jij denkt dat het peermentoraat inhoudt. Zo kunnen we zien of jouw ideeën overkomen met de realiteit en voorkomen we teleurstellingen.
 3. Vertel ons wat je leuk, maar ook minder leuk (of misschien zelfs wel moeilijk) lijkt aan het zijn van een peermentor.
 4. Laat ons weten waarom de brugklasmentor juist jou moet kiezen als peermentor. Wat zijn de kwaliteiten die jou onderscheiden van andere leerlingen, en die er voor zorgen dat jij een goede peermentor bent,
 5. Vertel ons welke activiteiten jij gemist hebt in de brugklas maar waarvan jij denkt dat brugklassers er wel wat aan hebben. Misschien krijg je als peermentor wel de kans om deze activiteiten op te zetten tijdens jouw peermentoraat!
 6. Laat je vader/moeder/broer/zus de brief nog even nalezen. Vaak komen andere mensen met hele goede tips om je brief nog beter te maken.
 7. Begin gewoon met schrijven! De start is vaak lastig, maar als je eenmaal begonnen bent komen de juiste woorden vanzelf.

Veel succes!