Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Uitwisseling Zagreb

Geplaatst op 04-06-2024 in Erasmus+

Afgelopen maart hadden we op het KKC een groep van 12 leerlingen uit Kroatië, onder begeleiding van 2 docenten te gast. Deze leerlingen hebben verschillende lessen bij ons gevolgd, meegedaan aan een workshop Nederlands & Nederlandse gewoonten, Amstelveen verkend en de Japanse bloesem gezien. Ook werd er een bezoek gebracht aan Amsterdam en verschillende musea, gesport en vooral heel veel gelachen en geleerd.

De leerlingen verbleven bij een gastgezin en dit beviel goed. Samen met het gastgezin werden ook buiten schooltijd verschillende activiteiten ondernomen en zo werden de leerlingen echt ondergedompeld in het Nederlandse gezinsleven.

In mei was het tijd voor een bezoek van een groep KKC leerlingen aan Zagreb. Ook daar was er een volle week gepland: een historische wandeling door de stad, verschillende teambuilding oefeningen, een bezoek aan het parlement. We hebben meerdere musea gezien, zoals bijvoorbeeld The Museum of Broken Relationships, Illusions en het Selfie Museum. Een gevarieerde en educatieve week dus!

Op de laatste dag van de uitwisseling werd er door de leerlingen zelf, met hulp van oma’s en moeders, gekookt, wat resulteerde in een heerlijke maaltijd.

We kijken met een bijzonder goed gevoel terug op deze uitwisseling. We hebben veel geleerd over elkaars culturen en er zijn vriendschappen voor het leven gesloten. We zijn heel blij dat wij onze leerlingen deze unieke ervaring kunnen bieden en kijken uit naar nog veel succesvolle uitwisselingen in de toekomst!