Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Girls’ Day 2024

Geplaatst op 15-04-2024 in Algemeen

Op donderdag 11 april deden de meiden uit 1havo en 1vwo technasium en 2havo en 2vwo technasium mee aan Girls’ Day 2024.

Tijdens Girls’ Day openen bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven door heel Nederland hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Tientallen scholen door heel Nederland doen mee aan dit initiatief en brengen een bezoek aan een technische instantie of bedrijf. Deze dag wordt geleid door vrouwelijke rolmodellen die de leerlingen met het bedrijf op een interactieve en leerzame manier kennis laten maken.

De meiden van het KKC bezochten verschillende bedrijven: het bedrijf Accenture Song, dat zich richt op het optimaliseren van het klantencontact middels digitale en sociale middelen. Maar ook Digital Realty, dat zich richt op het leveren van datacenter diensten. Daarnaast werd een bezoek gebracht aan Tesla welbekend van de elektrische auto. Ook gingen de leerlingen langs bij de commando’s de commando’s, materieel en IT-unit van het ministerie van Defensie in Utrecht.

Het was een leerzame en informatieve dag!