Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC nu officieel een BegaafdheidsProfielSchool

Geplaatst op 13-02-2024 in Algemeen, Begaafdheid

Het KKC is vanaf nu officieel een begaafdheidsprofielschool. Het bestuur van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen heeft ons dit laten weten. Na het bezoek aan onze school op 6 november en de positieve beoordeling was dit besluit de laatste stap. We zijn erg blij met deze erkenning en nemen op 3 april officieel het certificaat in ontvangst. Het KKC is een school die graag ondersteuning biedt aan hoogbegaafde leerlingen in de vorm van speciale lessen, individuele begeleiding en buitenschoolse programma’s, zoals Pre-University classes. De komende jaren blijven we werken aan het aanbod voor onze hoogbegaafde leerlingen.

Andere ontwikkelingen bij hoogbegaafdheid op het KKC:

Gaaf voor de Start 2024

Ook dit jaar bieden we hoogbegaafde groep 8 leerlingen weer de kans om lessen te volgen bij ons op school in mei en juni via het ‘Gaaf voor de Start’-programma. Mocht uw kind een jonger broertje of zusje hebben dat van dit programma gebruik zou willen maken, kijk dan op www.gaafvoordestart.nl. Vanaf 1 maart kan de basisschool de aanmelding doen.

De brugklasleerlingen die vorig jaar meededen met Gaaf voor de Start zien elkaar regelmatig. Ze krijgen verschillende lessen aangeboden waarbij cognitieve vaardigheden, creatief denken én plezier centraal staan. Zo krijgen ze de kans elkaar beter te leren kennen omdat het voor hoogbegaafde leerlingen erg belangrijk is om gelijkgestemden te ontmoeten.

Klankbordgroep ouders HB-leerlingen

Er is in onze klankbordgroep van ouders van hoogbegaafde leerlingen nog steeds plek voor nieuwe ouders. Dus mocht u willen meepraten, uw visie willen delen of op een andere manier bijdragen, meld u aan via begaafdheid@keizerkarelcollege.nl.

Save the date: Ouderavond hoogbegaafdheid

Op woensdag 27 maart organiseren we een ouderavond voor de ouders van onze (vermoedelijk) hoogbegaafde leerlingen. Deze ouders ontvangen na de voorjaarsvakantie een e-mail met de uitnodiging en mogelijkheid tot aanmelden.