Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Gymnasiumleerlingen op derde plaats bij quiz in Allard Pierson Museum

Geplaatst op 01-02-2024 in Algemeen, Gymnasium

Elk jaar wordt er op verschillende locaties in het land een quiz voor gymnasiumleerlingen georganiseerd. Zondag 28 januari was het weer zover en ook een viertal KKC-leerlingen was daarvoor naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam getogen om soms best wel makkelijke, maar ook soms erg moeilijke vragen te beantwoorden over de oude Grieken en Romeinen. Weet u bijvoorbeeld hoe de man heette die in de slag bij Thermopylae het Griekse leger verraadde of wat de favoriete groente van keizer Nero was?*

Na maar liefst zeven rondes bleek het KKC als derde van de vijf (aan deze poule) deelnemende teams te zijn geëindigd, achter de dubbele winnaar (want ze deden met twee teams mee): het gymnasium van Amersfoort (Johan van Oldebarnevelt). We waren dus niet doorgedrongen in de landelijke finale, maar mochten toch terugzien op een vermakelijke en leerzame middag.

Op de foto: Jan Stoop, Varvara Strakhova, Luisa Desliu (allen uit 5V), met de begeleidende docenten Bel en Mol. (De foto is gemaakt door het vierde teamlid, Aleida Sickler-Barrio)

Goede antwoorden: Ephialtes en prei