Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Kantine ontvangt ‘Gouden schaal’ van Voedingscentrum

Geplaatst op 17-10-2023 in Algemeen

Met de ‘Zilveren schaal’ van het Voedingscentrum waren we al trots, maar onlangs heeft de kantine van het KKC het keurmerk ‘Gouden schaal’ ontvangen. Dat is goed nieuws, want wij vinden het belangrijk dat wij de leerlingen gezond eten kunnen bieden.

Ingrid Reijnen en Jörgen de Jong die de kantine beheren zijn ontzettend blij met de gouden schaal: “Er moesten een hoop aanpassingen worden verricht om dit resultaat te bereiken en daar hebben wij dan ook hard aan gewerkt. Zo moesten we alle automaten herinrichten en de uitstraling van het buffet volgens de regels van het voedingscentrum aanpassen. Dat is gelukt en het resultaat mag er wezen!”

                 

De ‘Gouden schaal’ van het Voedingscentrum houdt in dat het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten voor minimaal 80% uit betere keuzes bestaat.

Meer over het voedingsbeleid op het KKC Documenten – Schoolwiki Keizer Karel College