Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Brugklasleerlingen terug van geslaagd kamp Heino

Geplaatst op 10-10-2023 in Algemeen

Op 9 oktober was het dan zover: het brugklaskamp! Twee volle dagen met één nachtje slapen! Dit jaar verbleven de leerlingen, samen met hun mentoren en de peermentoren bij Summercamp Heino in Overijssel. Met drie touringcars vertrokken de eerste zeven groepen brugklasleerlingen naar de kamplocatie. De tweede groep van zeven klassen moest nog even geduld hebben en vertrok de volgende dag, 10 oktober.

 

Challenge run en andere sportieve activiteiten

De eerste kampdag stond in het teken van een aantal sportieve activiteiten: de Challenge Run. De Challenge Run bestaat uit een parcours waarbij leerlingen samenwerken aan uitdagingen als een hoogteparcours, een klimtoren, boogschieten en kanovaren. Belangrijk daarbij is dat je met elkaar communiceert en samenwerkt.

 

Na het parcours konden de leerlingen ‘s avonds kiezen uit allerlei sportieve en sociale activiteiten. Een kleine greep: een disco, een zwembad, glow in the dark golf, broodjes bakken bij het kampvuur, het filmhuis maar ook een spelletjeshuis. Voor ieder wat wils!

Ook de tweede dag stond een gevarieerd programma klaar: afwisselend dieren voeren, levend stratego spelen, een speurtocht lopen en beachvolleyballen.

We hadden veel geluk met het weer en best al wel een beetje moe van niet zoveel slaap en van alle activiteiten vertrokken de bussen naar de Eemhof in Zeewolde. Na een heerlijke middag zwemmen of bowlen vertrokken de bussen weer naar Amstelveen waar ouders hun kinderen op stonden te wachten!