Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

UNESCO-leerlingencommissie bezoekt UNESCO Werelderfgoed & Klimaat evenement in NEMO

Geplaatst op 29-09-2023 in Algemeen, UNESCO

Overal in de wereld is prachtig Werelderfgoed te zien, maar reizen daarnaartoe heeft een keerzijde, was de insteek van het Werelderfgoed & Klimaat evenement op 28 september in NEMO. Een groep leerlingen van de UNESCO- leerlingencommissie van het KKC was bij die dag aanwezig om mee te praten met onder andere klimaatambassadeur Kiki Boreel en spoken word-artiest Zaïre Krieger over duurzaam reizen.

Mika Riedel (3A1), Juliette Cremer (4V), Lily Gao (4V) schreven een verslag:

“We zijn op 28 september naar het Unesco Werelderfgoed & Klimaat evenement gegaan bij het extra studio van NEMO.

Er werden korte pitches gehouden door Ginger Weerheim (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen), Tom van Nouhuys (Forteiland Pampus), Emmeline van der Leen (jongere klimaatbeweging) en Annemieke Visser (Tienskip). Ze vertelden over plekken die op het Unesco Werelderfgoedlijst stonden in Nederland, en hoe we ze kunnen beschermen. De Unesco Jongerencommissie had ook een paar tips voor duurzaam toerisme uitgelegd, Bovendien hadden ze een lijst gemaakt met 9 tips om duurzaam te reizen.

We hebben ook de tentoonstelling Energy Junkies bezocht, die ging over de menselijke verslaving aan energie. We hebben die avond veel geleerd.”