Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Loek Berbee geeft college over ‘De geschiedenis van het KKC’ en ontvangt daverend applaus

Geplaatst op 03-07-2023 in Algemeen

Het college van oud-wiskundedocent Loek Berbee tijdens de reünie van het 65-jarig Keizer Karel College hield het publiek veel langer dan gepland geboeid en mocht nog wel uren doorgaan. Wat was het genieten om zoveel beeld terug te zien sinds 1957 en de verhalen erbij te horen.

  

Dat een oud-wiskunde docent die in het verleden menige onvoldoende mocht uitdelen zoveel humor had, was de schrijver van dit stukje en tevens oud-leerling even vergeten. Loek Berbee gaf 46 jaar les op het KKC en zou er misschien nog wel het liefst werken, zo lijkt het. Hij verzamelde en digitaliseerde duizenden foto’s. Nog wekelijks verzorgt hij een nieuwsbrief over noemenswaardige gebeurtenissen en personen die van betekenis zijn geweest sinds het begin.

Een aantal rectoren uit de geschiedenis. Vlnr: J. de Groot (1961 – 1962), Frans Pick (1962 – 1971), Karel van Eerd (1971 – 1983), Luc van Mierlo (1983 – 1985), Harry van de Grint (1985 – 1990), Hans Oosterling (1990 – 2009), Pieter Veenboer (2009 – 2011)

Sommige verhalen waren verdrietig, van leerlingen of docenten die te jong overleden. Andere hilarisch, onder meer bij foto’s waar hij zelf opstaat, als oud-leerling, als twintiger met lang haar in de jaren 70, en met oud-leerlingen die nu bekende Nederlanders zijn.

Loek Berbee als oud-leerling (rode stip)

Loek Berbee als docent (linksonder). Linksboven conciërge Dirk Eveleens die is opgevolgd door zijn zoon Dirk Eveleens.

Met Jeroen Woe (cabaretier)

Met Izhar Elias (klassiek gitarist)

De presentatie die een half uur mocht duren, liep uit naar een uur, maar had voor velen nog wel uren mogen doorgaan. Na afloop kreeg Loek Berbee een groot applaus. Als de privacywet het zou toestaan, zouden wij zijn presentatie graag online hebben gezet. Hopelijk zien wij hem weer bij de volgende KKC-reünie over vier jaar.

In het gebouw ‘Het Valkhof’ zaten tussen 1978 en 1989 de eerste- en tweedeklassers