Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-leerlingen in de Eeuwige Stad

Geplaatst op 08-06-2023 in Gymnasium

In de week van 20-27 mei waren de leerlingen van 5 gymnasium, samen met drie docenten, op Rome-reis.

Het kanon op de Gianicolo-heuvel

Ze bezochten daar niet alleen bekende bezienswaardigheden als de Sint-Pieter, het Colosseum en het Pantheon, maar zagen bijvoorbeeld ook hoe het kanon op de Gianicolo-heuvel werd afgevuurd, hadden een ontmoeting met Antoine Bodar in de Friezenkerk en wandelden door de Villa Borghese (een groot park, geen villa) naar de Galleria Borghese, een spectaculair museum waarin onder andere het beeld ‘Apollo en Daphne’ te bewonderen is. Ook was de groep – geheel toevallig – getuige van de arrestatie van een boef.

Park Villa Borghese

Tijdens alle wandelingen, bezichtigingen en door leerlingen gegeven presentaties was de sfeer opperbest, zelfs toen de hemelsluizen zich boven het Forum Romanum openden en iedereen kletsnat werd.

Uiteraard is er ook weer veel pizza, pasta en gelato gegeten, soms met de hele groep en soms in kleinere groepjes.

Ging er dan helemaal niks mis? Nou, eigenlijk niet. Er werd een bankpasje verloren, maar dat werd stom toevallig even later door een van de docenten gevonden, iemand liet zijn portemonnee achter bij een ijswinkel, maar die lag daar een kwartier later gewoon nog steeds. En toen de Santa Sabina dicht bleek omdat hij schoongemaakt moest worden, kregen we ter vervanging een rondleiding naar de slaapkamer van (de latere) paus Pius IV. Ook niet slecht.

Kortom: het was een reis waar alle deelnemers zonder enige twijfel met grote tevredenheid op terugkijken.