Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

22 juni: leerlingen Technasium presenteren hun oplossing voor droogteprobleem Patriaplein

Geplaatst op 15-06-2023 in Technasium

“DROOGTERECORD AANSTAANDE” kopte menige krant de afgelopen weken. Een kolfje naar de hand van de leerlingen van het Technasium van het Keizer Karel College om dit probleem te lijf te gaan. Op donderdag 22 juni van 14.00 tot 16.00 uur presenteren zij op het Patriaplein in Amstelveen de uitkomst van hun klimaatadaptatieproject “Droogtetuin Patrimonium”. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Droogtebestendig tuinontwerp voor Patriaplein
Aanleiding voor het project was de grote droogte van de afgelopen drie zomers en het ontbreken van een goede watervoorziening voor de tuin op het Patriaplein. De afgelopen tien weken hebben zestig Technasium-leerlingen van het KKC de groene mogelijkheden van het Patriaplein onderzocht onder begeleiding van Buurtmoestuin Patria en planten-expert Henry Jansen van Canna (samenwerking met de gemeenschap is een van de speerpunten van het Technasium). Vervolgens hebben zij in zestien teams hun ideeën uitgewerkt in een droogtebestendig tuinontwerp.

De leerlingen nodigen geïnteresseerden van harte uit om de presentatie op 22 juni – met hun visie op de mogelijkheden om de tuinen maar ook het omliggende plein groen en sappig te houden bij een veranderend klimaat – bij te wonen en hierover ideeën uit te wisselen.

Datum: donderdag 22 juni
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: in het midden van het Patriaplein te Amstelveen (zie Google Maps)
Bij slecht weer ontvangen wij u graag op Leerplein 001 op het Keizer Karel College

Zie hierover ook berichten in de lokale media:
Amstelveens Nieuwsblad
Amstelveenblog