Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Keizer Karel College zoekt opdrachtgevers voor het Technasium

Geplaatst op 24-05-2023 in Technasium

Bent u of kent u iemand die wellicht opdrachtgever zou willen zijn voor ons mooie Technasium? Het Keizer Karel College zoekt nieuwe projecten voor de leerlingen van aankomend jaar.

Het Technasium op het Keizer Karel College is een havo- en vwo-opleiding voor leerlingen met een brede interesse voor techniek: van gamedesign tot geneeskunde en van ontwerpen tot onderzoeken. Een opleiding waarin zij zelf aan de slag mogen met allerlei technische vraagstukken waar bedrijven mee komen. Binnen het vak Onderzoek en Ontwerpen gaan zij met een team aan de slag om een probleem van alle kanten te bekijken en te onderzoeken.

Onderwerpen
Voor komend schooljaar zijn wij op zoek naar opdrachten in één van de zeven bètawerelden (Mens & Gezondheid / Energie, Water & Veiligheid / Voeding & Natuur, Wonen, Werk & Verkeer / Ontwerp, Productie & Wereldhandel / Digitaal, Media & Entertainment / Hi-tech & Science).

Opdrachtgever zijn, betekent het volgende:

  • De opdracht bedenken en controleren nadat deze door een van onze docenten is geschreven;
  • Kick-off in samenspraak met de lesgevende docenten van de betreffende klassen (het liefst op locatie) waarbij de leerlingen het betreffende bedrijf in actie zien;
  • Tussenevaluatie met behulp van een eventuele expert, waarbij de leerlingen feedback krijgen op het gedane werk tot dan toe;
  • Eindpresentatie waarbij de eindproducten worden beoordeeld met behulp van een beoordelingsformulier.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Sietske Roos (roo@keizerkarelcollege.nl) of Vera van der Zande (zan@keizerkarelcollege.nl)