Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Leerlingen van 6 Technasium leggen meesterproef af

Geplaatst op 04-04-2023 in Technasium

Op 28 maart was de zogenaamde ‘meesterproefavond’ op het KKC. Dit jaar met een selecte groep leerlingen, 17 om precies te zijn. 17 leerlingen die 17 projecten hebben gedaan in zes jaar tijd. Dat maakte het mooi rond.

De meesterproef
De meesterproef is een begrip bij Technasiumscholen en is de kers op de taart van de leerlingen na hun Technasiumopleiding. De leerlingen laten in deze meesterproef zien wat ze allemaal geleerd hebben op het technasium door middel van het door henzelf gevonden project. Zij zoeken daarvoor naar een opdrachtgever in een betawereld die ze als team interessant vinden, stellen samen met de opdrachtgever de opdracht samen, maken een opdrachtboekje met daarin de verschillende stappen die ze zullen zetten om de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren en zoeken ook een expert die ze bij deze uitvoering kan helpen.

De avond was fantastisch. In de oude binnentuin, die verworden is tot een leerplein, die overigens ook ontworpen is door de leerlingen van het Technasium, hebben de vijf teams in prachtige presentaties voor zowel hun ouders, als de opdrachtgevers, hun ouders en andere genodigden hun meesterproef gepresenteerd.

De gemeente Uithoorn gaat een nieuwe ‘Piazza’ maken voor de nodige ontspanning in het gemeentehuis.

De gemeente Amstelveen heeft nieuwe ideeën voor het drukste kruispunt in de gemeente, de Beneluxbaan met de Bovenkerkerweg.

Evalan heeft een app voor medicijngebruik waarbij mensen herinneringen krijgen, maar vooral ook inzicht in hun medicijngebruik.

Madglove heeft nu voor de handschoen die zij ontwerpen voor mensen met cerebrale parese (hersenverlamming) een spel dat het gebruik van deze handschoen bevordert. In Heliomare is dit spel door kinderen met gejuich ontvangen en het spel wordt daar dus ook reeds gebruikt.

En de gouden standaard om jicht aan te tonen is door leerlingen uitgedaagd en met hun oplossing gaan Fontys hogeschool en de TU Eindhoven aan de slag.

Trots op onze leerlingen en op de kansen die ze krijgen via de technasiumopleiding.

Het Technasium
Het Technasium is een havo- en vwo-opleiding voor leerlingen met een brede interesse voor techniek: van gamedesign tot geneeskunde en van ontwerpen tot onderzoeken. Een opleiding waarin jij zelf aan de slag mag met allerlei technische vraagstukken waar bedrijven mee komen. Lees meer over het Technasium op het KKC.