Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Erasmus+ uitwisseling naar Warschau en Krakau

Geplaatst op 11-04-2023 in Erasmus+

Veertien leerlingen uit 4 havo en 4 vwo zijn van 27 maart tot en met 1 april op uitwisseling geweest naar Warschau en Krakau vanuit het Erasmus+ programma. Het was een fantastische en leerzame week met een gevarieerd programma binnen het thema ‘Cultural Heritage for the Future’. “Hoewel we in dezelfde wereld leven, hebben we veel verschillen maar ook overeenkomsten en dat hebben we geleerd van deze uitwisseling”, concluderen de leerlingen.

Groepsfoto Schiphol voor vertrek

Op bezoek bij de burgemeester van stadsdeel Wilanow

De eerste dagen logeerden de KCC-leerlingen bij Poolse leerlingen van het XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego. Daar kregen zij een lezing over de ‘Ollenders’ en een workshop zeefdrukken met traditionele borduurmotieven. De dancing skills werden op de proef gesteld tijdens een workshop achttiende-eeuwse dans in het kasteel van Jan III Sobieski. Daarnaast bezochten zij een aantal musea waaronder het ‘Museum of the life under the Communism’, ‘Warsaw Uprise Museum’ en het ‘Palace of Culture and Science’. De Poolse cultuur konden de leerlingen letterlijk proeven in een aantal traditionele Poolse maaltijden. Het bezoek werd afgesloten met een presentatieavond en een lopend buffet met door de leerlingen gemaakte hapjes.

Workshop achttiende-eeuwse dans

Museum ‘Leven onder het communisme’

Donderdag vertrok het gezelschap met de trein naar Krakau waar ze twee nachten verbleven in een appartement. Vrijdag volgde een bezoek aan Auschwitz-Birkenau, een onvergetelijke ervaring. ” Het was interessant om te leren hoe de Tweede Wereldoorlog onze beide landen heeft beïnvloed.”

Volgend schooljaar wordt de samenwerking voortgezet en in november zal er een nieuwe groep KKC-leerlingen naar Polen gaan. Meer weten over het KKC en het Erasmus+ programma?

Lees hier verder Internationalisering | Keizer Karel College