Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Derdeklassers lezen voor in St. Augustinuskerk tijdens 4 mei herdenkingsconcert

Geplaatst op 17-04-2023 in Algemeen

Op donderdag 4 mei 2023 organiseert het Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum weer het 4 mei herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk. Het thema van dit concert is ‘Dat doe je gewoon’. Mensen in oorlogstijd. Tijdens het herdenkingsconcert wordt klassieke koormuziek afgewisseld met gesproken teksten; hoe gewone mensen tot ongewone daden in staat zijn. Het hoofdprogramma is het Requiem van Fauré naast het prachtige ‘Abide with me’ van W. Monk en ‘Hear my prayer’ van F. Mendelssohn-Bartholdy.

Lezing van derdeklasleerlingen KKC
Drie derdeklasleerlingen van het Keizer Karel College, Juliëtte Cremer, Tamara Hasson en Lily Gao, lezen de verbindende teksten, waarbij het wapen van Amsterdam met de termen Heldhaftig, Vastberaden en Barmhartig de onderlegger is. Leerlingen van de groepen 8 van de naast de kerk gelegen basisschool Sint Jozef hebben speciaal voor dit concert tien schilderingen gemaakt van ca. 3,5 meter lang als impressie bij de verschillende verhalen. Deze schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.

Tijden, locatie en kaartverkoop
De St. Augustinuskerk bevindt zich aan de Amstelveenseweg 965 te Amsterdam-Buitenveldert en wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven om de Nationale Herdenking op de Dam op een groot scherm in de kerk te volgen. Het concert start om 20.45 uur en duurt tot 21.45 uur. Toegangsprijs voor het concert is € 10, inclusief een programmaboekje en een herdenkingskaars. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en (bij voorkeur) te reserveren via 4meiherdenkingsconcert@gmail.com

Ga voor meer informatie naar de website van de Sint Augustineskerk