Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Erasmus+ uitwisseling “Cultural Heritage for the Future” tussen het KKC en het XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego in Warschau (16 t/m 20 januari)

Geplaatst op 23-01-2023 in Erasmus+

In de week van 16 tot en met 20 januari vond de Erasmus+ uitwisseling in het kader van “Cultural Heritage for the Future” tussen het KKC en het XXXVIII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Kostki Potockiego in Warschau plaats.

Dag 1: ‘s Ochtends kwamen de Poolse leerlingen en docenten aan op het KKC! We hadden ernaar uitgekeken na een maandenlange voorbereiding via e-Twinning, Zoom en Whatsapp. Er volgde een nadere kennismaking met elkaar en de school onder het genot van een lunch met broodjes kroket en erwtensoep. ‘s Middags naar Amsterdam voor een de workshop “Introduction to the Dutch” in het Rijksmuseum

Dag 2: Na een les geschiedenis over de band tussen Nederland en Polen tijdens de 16e-eeuwse Oostzeehandel, de VOC en WIC, het slavernijverleden en moderne slavernij volgde een intensief programma in Amsterdam. De leerlingen en docenten bezochten het Grachtenmuseum en volgden een workshop Straatfotografie bij het FOAM. Na het diner bij een Surinaams-Chinees restaurant in de Warmoesstraat werd de dag afgesloten met een Lightartfestival-rondvaart door de grachten.

Dag 3: In de ochtend met de trein naar Utrecht. Een deel van de groep bezocht DOMunder en een ander deel het Spoorwegmuseum. Het bezoek aan Utrecht werd afgesloten met een speurtocht door het centrum van Utrecht.

Dag 4: In de ochtend is er in groepen gewerkt aan PowerPoints en filmpjes die ‘s avonds voor alle gastouders zijn gepresenteerd. We hebben het programma geëvalueerd met de hele groep. ‘s Middags is iedereen in de keuken gedoken en zijn er allerlei hapjes gemaakt voor de presentatieavond.

De avond was een groot succes en werd afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de Poolse leerlingen en docenten.

Het waren fantastische dagen, erg leerzaam en gezellig! Iedereen kijkt uit naar maart wanneer we naar Warschau gaan!