Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Nieuwe webinars over de omgang met kinderen die alcohol of drugs gebruiken of gamen

Geplaatst op 23-09-2022 in Algemeen

Brijder jeugd organiseert drie webinars om ouders te voorzien van informatie en handvatten voor de omgang met kinderen die alcohol of drugs gebruiken of gamen.

Woensdag 5 oktober 19:30 – 20:30 Help, mijn kind gamet
Wilt u als ouder uw kennis over gamen vergroten en wilt u weten hoe u met uw kind in gesprek kunt gaan over dit onderwerp, zonder dat dit een strijd wordt? Tijdens het webinar ‘Help mijn kind gamet’ vertellen professionals van Brijder Jeugd u meer over de leuke en risicovolle kanten van gamen. U komt te weten wat de grens is tussen recreatief en problematisch gamen, hoe u daar als ouder mee om kunt gaan en hoe u in verbinding blijft staan met uw kind. U krijgt concrete tips mee, ook als u zich zorgen maakt.

Deelname via de link.

Woensdag 26 oktober 19:30 – 20:30 Webinar alcohol en drugs (bovenbouw)
In Nederland mag je vanaf je achttiende alcohol kopen en worden toegelaten in een coffeeshop. Toch zien we dat de startleeftijd van gebruik van alcohol of drugs vaak lager ligt. Ook gebruik van partydrugs begint meer dan eens tijdens de scholierenleeftijd. Dit kan voor behoorlijke dilemma’s en uitdagingen zorgen bij ouders. In dit interactieve webinar geven we informatie over de middelen en handvatten voor de dilemma’s en uitdagingen. Het webinar is bedoelt voor ouders van derde of hogerejaars scholieren.

Deelname via de link.

Woensdag 2 november 19:30 – 20:30 Webinar alcohol en drugs (onderbouw)
De pubertijd is een spannende tijd. Niet alleen voor jongeren, maar ook voor de ouders daarvan. De eerste kennismaking met alcohol en drugs vindt vaak plaats in de pubertijd. In dit webinar nemen jullie mee in hoe jullie hier als ouder mee om kunnen gaan. Als je kinderen (nog) niet gebruiken, aan het experimenteren zijn, of wanneer het mis dreigt te gaan. Dit webinar is bedoelt voor ouders van eerste-, tweede-, of ‘jonge’ derdejaars scholieren.

Deelname via de link.