Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Deel van tribune sportveld ingestort tijdens gymles

Geplaatst op 31-05-2022 in Algemeen

Op het sportterrein De Vliegende Hollander, waar tijdelijk de gymlessen van het KKC plaatsvinden is vandaag een deel van een tribune ingestort. Op dat moment volgend twee eersteklassen hun gymles.

Twee leerlingen zijn lichtgewond geraakt. Hun ouders zijn onmiddellijk op de hoogte gesteld en de leerlingen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel.

Alle andere aanwezige leerlingen zijn zorgvuldig nagekeken. Er is geconstateerd dat zij, op wat lichte schaafwonden na, in orde zijn. Wel wordt aan alle leerlingen uit 1vt3 en 1g1 slachtofferhulp aangeboden om deze gebeurtenis te verwerken. Ook de docenten die op dat moment aanwezig waren zijn erg geschrokken en kunnen gebruik maken van slachtofferhulp.

De sportles vond plaats op het terrein van sportvereniging De Vliegende Hollander. De school gaat in gesprek met de Gemeente Amstelveen om te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De veiligheid van onze leerlingen staat voorop. De tribune wordt niet gebruikt tot de oorzaak achterhaald is en wij meer duidelijkheid hebben over de veiligheid van deze locatie.

Ouders met zorgen of vragen over de situatie kunnen contact opnemen met de school.