Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Junior European Ambassadors bijeenkomst op het Baarnsch Lyceum

Geplaatst op 11-04-2022 in UNESCO

Het KKC doet mee aan het European Parliament Ambassador School (EPAS) programma. Negen enthousiaste Junior European  Ambassadors zijn vrijdag 8 april met twee UNESCO-coördinatoren naar een jaarlijkse bijeenkomst geweest op het Baarnsch Lyceum. Zij hebben daar samen met ruim 140 leerlingen van scholen uit Nederland workshops gevolgd rond het thema ‘Duurzaamheid’. In de ochtend ging Europarlementariër Bas Eickhout van Groen Links in gesprek met de leerlingen. Een van onze ambassadeurs (Dimitri) stuurde vooraf onderstaande vraag in:

Vliegen naar Madrid duurt nog geen 2 uur. Met de trein duurt het 16 uur. Waarom werkt de EU niet aan één Europese dienstregeling die goed op elkaar afgestemd wordt, zodat de trein beter kan concurreren met het vliegtuig?