Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-leerlingen doneren schoolspullen aan Oekraïense vluchtelingenkinderen

Geplaatst op 18-03-2022 in UNESCO

De UNESCO-leerlingencommissie van het Keizer Karel College heeft een speciale actie georganiseerd voor Oekraïense vluchtelingenkinderen die verblijven in hotel Ibis en hotel Adagio in Amstelveen.

In de week van 14 maart heeft de UNESCO-leerlingencommissie een inzamelingsactie voor schoolspullen gehouden. Leerlingen uit klas 1 t/m 3 hebben ruim gehoor gegeven aan de oproep om schoolspullen te doneren in de vorm van pennen, stiften, (kleur)potloden, kleurboeken, stickers, knutselspullen etc. Daarnaast zijn er door het Keizer Karel College tien laptops geschonken.

Donderdag 17 maart hebben Sophie, Nienke en Pavlo onder begeleiding van de UNESCO-coördinatoren Orkidé Bull en Boukje Jonkheer de schoolspullen gebracht naar hotel Adagio en hotel Ibis. De spullen zijn in ontvangst genomen door medewerkers van de stichting Maccabi en stichting Participe. De komende weken zullen er nog verschillende acties worden georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van nog meer laptops.

 

v.l.n.r: Pavlo, Nienke, Boukje, Sophie