Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Brugklasleerlingen KKC interviewen burgemeester Amstelveen

Geplaatst op 16-02-2022 in Gymnasium

Op maandag 14 februari zijn Boris, Floris en Sidanth uit de gymnasium brugklas op bezoek geweest bij Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen. Voor het vak Denken & Doen moesten de leerlingen iemand interviewen. De jongens benaderden de burgemeester, omdat hij een belangrijk beroep heeft.

Een beetje zenuwachtig in het begin vroegen de jongens daarna honderduit: hoe het is om burgemeester te zijn, of hij altijd al burgemeester wilde worden, wat hij als burgemeester meemaakt in Amstelveen en wat zijn wens voor de stad is. De burgemeester liet de leerlingen ook de raadzaal zien en legde uit hoe de gemeenteraad werkt. De burgemeester gaf de jongens een compliment dat ze het gesprek goed hadden voorbereid.