Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Uitreiking eTwinning project ‘Strong and Independent Women in our History’

Geplaatst op 08-06-2021 in UNESCO

7 juni vond de uitreiking van de certificaten voor het eTwinning project ‘Strong and Independent Women in our History’ aan leerlingen van 2T1 plaats. Dit project past bij het UNESCO-thema Intercultureel Leren.

Vanaf 1 februari zijn de leerlingen samen met leerlingen van Turkse, Spaanse en Poolse scholen intensief bezig geweest met dit project. De voertaal was Engels. Leerlingen van elke school hebben onderzoek gedaan naar vrouwen uit de eigen geschiedenis vanaf de 19e eeuw. Deze onderzoeken zijn aan elkaar gepresenteerd door middel van o.a. posters, padlets, filmpjes, kahoots, jigsaws en tijdens Zoom-meetings. Daarnaast is er online samengewerkt aan opdrachten met alle deelnemende leerlingen in gemixte teams. De geschiedenisboeken worden gedomineerd door mannen en daarom was het leerzaam om te ontdekken dat er ook zoveel vrouwen een belangrijke rol hebben gespeeld!

Voor een impressie vindt u hieronder twee links naar gemaakte producten tijdens het project.

https://www.flipsnack.com/jonkheer21/strong-and-independent-dutch-women.html

https://www.storyjumper.com/book/read/106433686/60900151ea42c