Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Scholieren uit Nederland en Italië bedenken oplossingen voor het bestrijden van virussen

Geplaatst op 08-04-2021 in Algemeen, Technasium

Ieder jaar organiseert Viruskenner een landelijke wedstrijd voor Technasiumklassen van middelbare scholen die interesse hebben in de wetenschap en meer willen weten over (exotische) virussen.

Viruskenner is een initiatief van de afdeling Viroscience Lab van de Erasmus Universiteit en de Cirion Fundation. Het doel is om jonge mensen op een uitdagende en creatieve wijze het belang van preventie van infectieziektes te laten ontdekken. Hoe onderzoek je een virus? Hoe verspreidt het zich: via voedsel, knaagdieren, water, lucht, bloed of muggen? Welke rol speelt hygiëne? Welke manieren zijn effectief om virussen te bestrijden? Elk virus heeft een geheel eigen gebruiksaanwijzing.

De klas van Sietske Roos, docente Onderzoek en Ontwerpen (O&O) en Nederlands, deed al aan meerdere edities mee. Elk jaar verbaast Roos zich over de creativiteit van leerlingen bij het bedenken van oplossingen.

Wil je meer weten over de deelname van het KKC aan dit project? Lees het volledige artikel op de website van Erasmus+