Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Meesterproefdag 2021

Geplaatst op 01-04-2021 in Technasium

Dinsdag 23 maart was een belangrijke dag voor de leerlingen van 6 Technasium. Na maanden hard samenwerken mochten de leerlingen hun meesterproefpresentatie houden aan opdrachtgevers, ouders, docenten en klasgenoten.

De meesterproef is het laatste project van de Technasium leerlingen op de middelbare school. Tijdens dit project gaan groepen van vier leerlingen op zoek naar een eigen opdrachtgever met een actueel probleem of vraagstuk in de bètahoek. Het is aan de groep om in een periode van zes maanden een eindproduct te leveren dat voldoet aan de vooraf gestelde eisen en wensen van de opdrachtgever. Dit kan zowel een onderzoek of een ontwerpopdracht zijn. Tijdens deze meesterproef laten de leerlingen zien wat zij de afgelopen jaren hebben geleerd bij het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O).

Normaal gesproken is de meesterproefpresentatie een groot evenement op school. Ouders, opa’s, oma’s, vrienden en familie komen dan naar school om de leerlingen te zien shinen tijdens hun eindpresentatie. Dit jaar ging dat natuurlijk anders. Om tóch voor een mooie afsluiting van het vak O&O te zorgen is er in lokaal 204 een heuse studio opgebouwd waardoor de groepjes live waren te volgen via Microsoft TEAMS. Hierdoor konden alsnog alle geïnteresseerden meekijken naar hoe deze toppers hun laatste presentatie op het Technasium gaven. In twee blokken van vier presentaties zijn alle onderwerpen langsgekomen. Aan de hand van het commentaar in de chat kunnen we opmaken dat het publiek onder de indruk was van het niveau van deze presentaties! Tussen de twee blokken in stond er pizza klaar voor de hele klas die in de leerlingenruimte, op afstand, gezellig op werden gegeten.

Als docenten kijken wij  terug op een mooie afsluiting van 6 jaar Technasium voor deze 30 leerlingen. Daarnaast willen wij Ronald Banis in het bijzonder bedanken voor het opzetten van de professionele studio en Sietske Roos die er voor zorgde dat de opdrachtgevers online goed in beeld waren voor de leerlingen.

Wij zijn trots op wat de groepen hebben laten zien, en het niveau dat zij hebben behaald tijdens hun meesterproef op het Keizer Karel College.

Jacob de Jongh en Pim de Graaf
Docenten 6T 20/21